10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a deschis Târgul de săptămână de la Goranu

S-a deschis Târgul de săptămână de la Goranu

În prezenţa primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, târgul de săptămână din cartierul Goranu a fost inaugurat ieri. Târgul îşi desfăşura până nu de mult activitatea în condiţii necorespunzătoare. După o investiţie a primăriei, spaţiul rezervat comercianţilor s-a restrâns, fiind reorganizat.
„S-a asfaltat întreaga zonă de către Direcţia Administrării Domeniului Public. S-a acoperit canalul ce mărgineşte strada cu platforme metalice, operaţiune executată de o firmă ce a câştigat licitaţia special organizată“, a explicat primarul din Râmnicu Vâlcea. Angajaţii de la DADP au delimitat 164 de locuri destinate comercianţilor, fiecare spaţiu având o suprafaţă de cinci metri pătraţi. Taxa de participare stabilită de autorităţile locale este de zece lei pe zi. „Ţinând cont de faptul că târgul se va ţine de două ori pe săptămână, marţea şi vinerea, un vânzător va trebui să plătească primăriei 80 de lei lunar“, a adăugat Gutău.
Primarul a spus că strada pe care a fost amenajat târgul va avea sens unic . Municipalitatea a luat iniţiativa organizării acestui obiectiv la cererile repetate ale locuitorilor din zonă, dar şi din cauză că vechiul amplasament bloca întreaga stradă şi nu respecta normele de salubritate.
„Le-am amenajat pubele şi coşuri de gunoi şi vom aduce şi două toalete ecologice“, a spus edilul din Râmnic. Activitatea în târg va începe astăzi-dimineaţă, când comercianţii pot să-şi preia spaţiile, pentru a-şi expune marfa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS