5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO gorjeancă a născut în creierii munţilor

O gorjeancă a născut în creierii munţilor

Salvamontiştii gorjeni au intervenit ieri pentru salvarea unei femei care a născut în Munţii Vâlcan. Adriana Cârciu, de 33 de ani, era gravidă în luna a noua şi a urcat în munţi pentru a duce mâncare soţului său, cioban la o stână. Ea a plecat marţi seară de acasă, din comuna Stăneşti, mergând pe jos aproximativ zece kilometri prin munţi. Efortul depus de femeie pentru a ajunge la stână a grăbit naşterea pruncului, acesta venind pe lume. Tânăra a născut relativ uşor, aflându-se la cea de-a patra sarcină. Ea a fost ajutată de soţul său, Petre Cârciu, însă după naştere hemoragia a continuat. Bărbatul a sunat la salvamontiştii din Târgu Jiu, pentru a o transporta pe femeie la spital.
Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a declarat că intervenţia pe munte a fost dificilă din cauza drumului, dar şi pentru că nu ştiau exact unde se află stâna. Pentru a ajunge la stână într-un timp scurt, salvamontiştii s-au folosit de un ATV. „Am reuşit ca pe traseu să ne întâlnim cu domnul care ne-a apelat şi care ne-a ajutat să ajungem mai repede la femeia care născuse“, a spus Cornoiu.
Adriana Cârciu a fost coborâtă din munte cu o targă de salvamontişti, iar bebeluşul, cu greutatea de aproximativ trei kilograme, a fost purtat în braţe de o asistentă medicală a Staţiei de Ambulanţă Gorj. Sabin Cornoiu a adăugat că starea de sănătate a tinerei mame şi a copilului sunt bune, fiind în prezent sub supravegherea medicilor de la Secţia de maternitate a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Intervenţia echipei de la Salvamont Gorj în acest caz a fost unica de acest gen, a mai precizat Sabin Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS