Pediştii leneşi, ţinuţi la secretDupă ce i-a urecheat pe unii consilieri locali şi vicepreşedinţi ai PD Craiova pentru neimplicare în campania pentru referendum, conducerea judeţeană a democraţilor strânge acum rândurile.

Preşedintele PD Dolj, senatorul Radu Berceanu, şi-a nuanţat ieri acuzaţiile la adresa anumitor membri ai partidului, spunând că a dorit doar să le atragă atenţia. „N-aş vrea ca Organizaţia Municipală să se culce pe laurii victoriei, pentru că votul de la referendum se datorează simpatiei populaţiei pentru Traian Băsescu, nu pentru că s-au zbătut ei în campania electorală. Eu m-am referit la cele două categorii (consilieri locali şi vicepreşedinţi PD Craiova – n.r), urmând ca Organizaţia Municipală să tragă concluziile după analiza pe care o va face“, a spus Berceanu, refuzând să numească măcar una dintre persoanele care nu s-au implicat în campanie.

Preşedintele PD Dolj a declarat sâmbătă, la Consiliul Local de Coordonare al PD pentru alegerea preşedintelui democraţilor craioveni că sunt consilieri locali, vicepreşedinţi ai Organizaţiei Municipale care nu prea ştiu că a fost referendum. „La ultimele alegeri eu am tăiat de pe lista de consilieri. Am tăiat atunci şi o să tai şi acum“, s-a exprimat atunci Berceanu.

Organizaţii mici, rezultate mari

Nu numai preşedintele pediştilor doljeni a evitat să pronunţe numele vreunei persoane vinovate de indiferenţă faţă de referendum. Secretarul general al PD Dolj, Gelu Vişan, a declarat că, deşi diferenţa din Dolj faţă de media pe ţară nu este mare, deranjant este faptul că Doljul se situează sub această medie.


„Am făcut o analiză şi a reieşit că sunt diferenţe mari între localităţi cotate ca organizaţii puternice şi care s-au chinuit, iar altele, aşa cum este cazul comunei Galicea Mare, au reprezentat o surpriză plăcută, având o proporţie de 89% pentru Traian Băsescu, sau Bucovăţ şi Rast, unde primarii sunt pesedişti. În schimb, la Măceşu de Jos, Carpen, Murgaşi, Dobroteşti şi Celaru rezultatele au fost sub aşteptări, deşi în unele comune atât primarul, cât şi viceprimarul sunt de la PD“, a spus Vişan. Acesta a precizat că discrepanţe au apărut şi la secţiile de votare din Craiova. În secţii de votare alăturate sau din cartiere au fost diferenţe şocante, de la 84% la 60%.

„Nici prezenţa la vot, de 44,9%, nu este grozavă. La acest capitol, Craiova se clasează abia pe locul 62 între localităţile din judeţ“, a completat secretarul general al PD Dolj.

Solomon îşi semnează demisia în alb

Proaspăt ales preşedinte al Organizaţiei Municipale Craiova, primarul Antonie Solomon a declarat ieri că, dacă va face o analiză, el nu va sancţiona pe nimeni. „Mai întâi mă acomodez şi eu cu colegii, iar apoi ne concentrăm să realizăm obiectivele pe care le-am stabilit. Dacă nu reuşesc, o să-mi dau demisia. Cât despre sancţiuni, eu nu o să dau nici una. PD Craiova nu trebuie să fie o anexă a judeţului, iar în cazul în care domnul Radu Berceanu consideră că trebuie să ia măsuri, vom discuta, vom comunica“, a spus Antonie Solomon.    Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. R.I. said:

    Ieri articol pentru PD,azi articol pentru PD ,maine ce mai scrietzi pentru PD,si sa nu spunetzi ca nu exista grupuri de interese in spate,si scrietzi din convingere ca nu va mai crede nimeni…..sau putetzi scrie despre alegerile de la tineret ale PD-ului care nu sau mai tinut de vreo 4 ani…..dar domnul Fane Stoica e director acum si om de incredere al “oligarhilor” judetzeni…… nu poate lasa locul altor tineri PD-isti….daca mai sunt pe acolo…..ca se zvoneste ca au emigrat pe la PLD cativa……..vai de mama lor

  2. LV said:

    poate acum s-au prins mai marii PD-lui ca multi au intrat din oportunism in partid si nici pe departe din convingere ideologica, asa dupa cum se procedeaza in mai toate partidele. sau au intrat pt interese pesonale , nemaiavind timp de cele ale cetateanului si se pare ca nici ale partidului

  3. Dan Rotariu said:

    Eu sunt complet in ceata. Care e idologia PD? A fost un partid de stanga, membru al Internationalei Socialiste pana in 2005, cand brusc a virat la dreapta si a intrat in PArtidul Popular European. Nimeni nu a fost revoltat de decizia centrului de schimbare peste noapte a ideologiei. Si atunci despre ce ideologie poate fi vorba la nivelul simplului membru?! Cred ca ideologia care marcheaza puternic membrii PD este CIOLANUL!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 29 mai 2007

Actualitate

» Ştrandurile rămân închise
» Fiscul nu-şi scoate banii de la miliardarii Craiovei
» Elevii au preluat conducerea Colegiului Spiru Haret
» Trotuarele ruşinii în Bănie
» Vânzătorii de anvelope vor fi obligaţi să recupereze pneurile înlocuite
» Avocatul lui Voiculescu contestă constituţionalitatea CNSAS
» România propune CE reducerea taxei auto de la 1 ianuarie 2008
» Locuinţele dintr-un bloc conectat integral la sistemul central de încălzire nu vor mai fi debranşate
» Arădenii îşi cumpără case peste graniţă
» Dolj: Primarul din Ţuglui a accidentat o maşină a poliţiei

Local

» „Fii vocea cartierului tău!“, în Rovine
» Scurte ştiri
» Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi
» Autobuze noi în Slatina
» Accidentată şi părăsită pe stradă
» Teren de 200.000 de euro pentru extinderea cimitirului Cetăţuia
» Cutremur în cartierul Ostroveni
» Continuă campania pentru copiii dispăruţi
» Nou-născut ucis de propria mamă
» Consultări la Cotroceni între preşedinte şi partide
» Judeţul, sponsorul universitarilor
» Pediştii leneşi, ţinuţi la secret

Dolj

» Conserve de ton suspecte, oprite de la vânzare
» Scurte ştiri
» Pace condiţionată cu Petrom

Sport

» Abramovici a închis robinetul
» Lucescu, tot mai aproape de vulturi
» Piţurcă face calcule
» Craioveanu, consilier municipal în Getafe
» Sevilla păstrează şanse la titlu
» Mutu reprezintă viitorul Fiorentinei
» Supercupa Europei se îndepărtează de Vâlcea
» Serena Williams şi-a intrat în rol
» Româncele, pe podium în Ungaria
» Bronz pentru CSSU Craiova
» Vasiloiu şi Donisa, gemenele de la CS Olimpic
» Alonso, stăpân în cursa monegască
» Tănase a câştigat un Ford S-Max
» Zambon şi Poli Timişoara continuă războiul
» Cupa României, la Târgu Jiu
» Cadou pentru Condescu
» Andrei Ionescu pleacă în Elveţia
» Pandurii, la turneul semifinal
» Bornescu, number one
» Craiova, campioană universitară

Bani & Afaceri

» Munca la negru învinge reţeaua Eures
» Vânzările de servere Linux au crescut cu 42%
» UE anchetează Google
» Craiova fără ocupaţie

Opinii

» Consult

Top