24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPediştii leneşi, ţinuţi la secret

Pediştii leneşi, ţinuţi la secret

După ce i-a urecheat pe unii consilieri locali şi vicepreşedinţi ai PD Craiova pentru neimplicare în campania pentru referendum, conducerea judeţeană a democraţilor strânge acum rândurile.

Preşedintele PD Dolj, senatorul Radu Berceanu, şi-a nuanţat ieri acuzaţiile la adresa anumitor membri ai partidului, spunând că a dorit doar să le atragă atenţia. „N-aş vrea ca Organizaţia Municipală să se culce pe laurii victoriei, pentru că votul de la referendum se datorează simpatiei populaţiei pentru Traian Băsescu, nu pentru că s-au zbătut ei în campania electorală. Eu m-am referit la cele două categorii (consilieri locali şi vicepreşedinţi PD Craiova – n.r), urmând ca Organizaţia Municipală să tragă concluziile după analiza pe care o va face“, a spus Berceanu, refuzând să numească măcar una dintre persoanele care nu s-au implicat în campanie.
Preşedintele PD Dolj a declarat sâmbătă, la Consiliul Local de Coordonare al PD pentru alegerea preşedintelui democraţilor craioveni că sunt consilieri locali, vicepreşedinţi ai Organizaţiei Municipale care nu prea ştiu că a fost referendum. „La ultimele alegeri eu am tăiat de pe lista de consilieri. Am tăiat atunci şi o să tai şi acum“, s-a exprimat atunci Berceanu.

Organizaţii mici, rezultate mari

Nu numai preşedintele pediştilor doljeni a evitat să pronunţe numele vreunei persoane vinovate de indiferenţă faţă de referendum. Secretarul general al PD Dolj, Gelu Vişan, a declarat că, deşi diferenţa din Dolj faţă de media pe ţară nu este mare, deranjant este faptul că Doljul se situează sub această medie.
„Am făcut o analiză şi a reieşit că sunt diferenţe mari între localităţi cotate ca organizaţii puternice şi care s-au chinuit, iar altele, aşa cum este cazul comunei Galicea Mare, au reprezentat o surpriză plăcută, având o proporţie de 89% pentru Traian Băsescu, sau Bucovăţ şi Rast, unde primarii sunt pesedişti. În schimb, la Măceşu de Jos, Carpen, Murgaşi, Dobroteşti şi Celaru rezultatele au fost sub aşteptări, deşi în unele comune atât primarul, cât şi viceprimarul sunt de la PD“, a spus Vişan. Acesta a precizat că discrepanţe au apărut şi la secţiile de votare din Craiova. În secţii de votare alăturate sau din cartiere au fost diferenţe şocante, de la 84% la 60%.
„Nici prezenţa la vot, de 44,9%, nu este grozavă. La acest capitol, Craiova se clasează abia pe locul 62 între localităţile din judeţ“, a completat secretarul general al PD Dolj.

Solomon îşi semnează demisia în alb

Proaspăt ales preşedinte al Organizaţiei Municipale Craiova, primarul Antonie Solomon a declarat ieri că, dacă va face o analiză, el nu va sancţiona pe nimeni. „Mai întâi mă acomodez şi eu cu colegii, iar apoi ne concentrăm să realizăm obiectivele pe care le-am stabilit. Dacă nu reuşesc, o să-mi dau demisia. Cât despre sancţiuni, eu nu o să dau nici una. PD Craiova nu trebuie să fie o anexă a judeţului, iar în cazul în care domnul Radu Berceanu consideră că trebuie să ia măsuri, vom discuta, vom comunica“, a spus Antonie Solomon.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII