21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi

Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi

Medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea au fost nevoiţi în week-end-ul trecut să intervină la opt accidente rutiere, dintre care unul mortal. Vineri, în jurul orei 20.30, o tânără a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat într-un şanţ pe raza comunei Câineni. Aceasta a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital. La numai câteva ore, alt accident s-a petrecut la Cernişoara, unde o maşină a lovit un pieton. „Pentru că era în stare destul de gravă, victima a fost transportată cu o maşină particulară spre spital, iar noi, cu o ambulanţă, am plecat spre locul accidentului şi ne-am întâlnit pe drum. Când l-am preluat, era într-o stare destul de gravă, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism facial, fracturi costale şi pulsul foarte lent. Am crezut că o să-l pierdem, dar ne-am mişcat rapid şi eficient, lăsându-l la spital într-o stare bună“, a declarat medicul Paul Podărelu, directorul medical din cadrul SJA Vâlcea.
Sâmbătă, primul accident s-a petrecut în comuna Bârseşti, trei bărbaţi fiind răniţi. Doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru îngrijiri medicale minore, iar celălalt a fost trimis la un spital din Bucureşti. Au urmat alte trei accidente la Câineni, Fedeleşoiu şi Râul Vadului, însă nu grave. Ultimul, dar şi cel mai grav, s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 1.30, doi tineri decedând pe loc în urma impactului violent. Medicii sosiţi la faţa locului i-au găsit pe cei doi striviţi în maşină. „S-a plecat cu două ambulanţe medicalizate, dar nu s-a mai putut face nimic. Impactul a fost foarte violent. De mult nu s-a mai întâmplat ca într-o perioadă aşa scurtă să avem atâtea accidente rutiere grave. Într-adevăr, a fost un week-end îndoliat“, a mai spus medicul Paul Podărelu.
Medicii au mai intervenit şi la un caz de leşin, o tânără de 20 de ani căzând din picioare într-un centru comercial din Râmnicu Vâlcea. Aceasta a fost stabilizată şi transportată la spital. Altă tragedie s-a petrecut în comuna Ioneşti, unde o fetiţă de numai doi ani s-a înecat într-un butoi plin cu apă. Toate eforturile medicilor de a o readuce la viaţă pe micuţă au fost zadarnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS