16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutobuze noi în Slatina

Autobuze noi în Slatina

Autobuzele Consiliului Local Slatina au fost lansate oficial ieri. Cele zece midibuze şi patru autobuze au fost puse în circulaţie de la sediul SC Loctrans SA.
La eveniment au participat oficialităţile locale. Inaugurarea noilor mijloace de transport în comun s-a făcut cu o întârziere de o lună şi jumătate faţă de promisiunea primarului făcută pe 13 aprilie, la câteva zile de la venirea autobuzelor de la BMC Truck&Bus.  După prânz, curtea Loctrans s-a umplut de maşinile luxoase ale consilierilor veniţi la lansare. Au sosit Ion Bădescu (de la PD, fost consilier PSD), Ilie Buleandră (PD), Vasile Popa (PRM), Ilie Mărgărit (PNL, fost PRM), Gheorghe Marinescu (PSD), Ioan Truică (PD), Constantin Mitrică (PSD) şi viceprimarul Ion Ion (PNL, fost PRM). Darius Vâlcov şi vicele Marian Niculae au sosit ultimii.
Primarul i-a invitat pe consilieri şi pe jurnalişti în maşini, pentru primul tur oficial pe noile trasee. Autobuzele au pornit prin Zahana către Spitalul Judeţean şi Catedrală şi apoi către Loctrans, pe la Prefectură şi Gară. Toţi oficialii s-au urcat într-un singur autobuz. Primii călători au urcat la Hotel Parc, fiind primiţi cu bomboane de ciocolată.
Ieri, transportul s-a făcut gratuit, iar plasatoarele au împărţit fluturaşi cu traseele, staţiile din care pot fi procurate bilete de călătorie. O călătorie costă un leu. Călătorii frauduloşi, găsiţi fără bilet sau cu biletul nevalidat, vor fi amendaţi cu 20 de lei pe loc, sau cu 50 de lei dacă se prezintă la casieria Loctrans peste 24 de ore de la contravenţie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS