Acasă Local Cutremur în cartierul Ostroveni

Cutremur în cartierul Ostroveni

-

În Râmnicu Vâlcea se va desfăşura mâine o aplicaţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” (ISU), în cazul în care oraşul este zguduit de un cutremur. Aplicaţia va avea loc în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, în zona Casei Tineretului.
În jurul orei 10.00, se va produce un „cutremur” de pământ care va afecta structurile de rezistentă ale clădirilor înalte şi mai multe persoane vor fi surprinse sub dărâmături. În urma cutremurului vor fi avariate şi reţelele de utilităţi publice. Pentru a rezolva situaţia, comitetul local pentru situaţii de urgenţă alarmează populaţia în zona în care are loc aplicaţia şi anunţă evenimentul la ISU Vâlcea. Vor fi salvate persoanele rănite şi li se va acorda primul ajutor. Vor fi evacuate persoanele şi bunurile materiale din locuinţele afectate, se va face o evidenţă a sinistraţilor, se va asigura protecţia bunurilor, inspectarea construcţiilor avariate, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă, informarea populaţiei şi vor fi repuse în funcţiune reţelele de utilităţi publice.
„Replica mişcării tectonice duce şi la prăbuşirea turlei principale a Catedralei  Învierea Domnului, care surprinde persoane şi produce un incendiu care va fi stins de pompierii Detaşamentului Râmnicu Vâlcea. Aplicaţia se încheie în jurul orei 10.50“, a declarat locotenentul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...

Director executiv nou la DSP Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj va fi condusă în perioada următoare de Carmen Ivanov, directorul adjunct. La conducerea DSP Gorj s-a aflat până miercuri Violeta Mogoș, care a asigurat interimatul după plecarea lui Marius Boeriu.