11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRectificare bugetară în vistieria Râmnicului

Rectificare bugetară în vistieria Râmnicului

Milioane de lei vor intra în această lună în bugetul oraşului. Banii vin din colectarea taxelor şi din infuzii de capital de la bugetul statului.

Şedinţa de Consiliu Local Municipal de joi va avea ca principale puncte pe ordinea de zi o rectificare bugetară, precum şi o modificare a listei de investiţii pentru acest an. Potrivit primarului Mircia Gutău, dintre cele 39 de puncte propuse spre dezbatere şi aprobare în CL rectificarea de buget din această lună este de departe cea mai importantă. „Vor intra în bugetul local 13,4 milioane de lei, cea mai mare sumă înregistrată până în prezent ca rectificare. Banii provin din sumele strânse la bugetul local sub formă de taxe şi impozite, dar şi ca urmare a concesionării unui teren trecut în proprietatea municipiului. De asemenea, din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării am mai primit 400.000 de lei pentru reabilitarea a încă două şcoli din oraş. Tot de la minister vor mai veni bani şi pentru reabilitarea sistemului termic al şcolilor. Vorbesc despre 150.000 de lei numai pentru efectuarea unor astfel de lucrări“, a declarat primarul Mircia Gutău cu privire la rectificarea bugetară din această lună.
El a mai spus că sumele mari care au intrat în vistieria oraşului i-au permis să iniţieze o modificare a listei de investiţii pentru acest an şi să pună la punct împreună cu aparatul pe care îl are în subordine o serie de rapoarte şi proiecte de hotărâri care să fie dezbătute în consiliul local atât cu ocazia şedinţei ordinare de joi, cât şi în viitoarea întâlnire a aleşilor locali.

Proiecte pentru încă două pasaje pe sub calea ferată

Aşa cum a afirmat în mai multe rânduri, primarul Gutău vizează iniţierea lucrărilor pentru încă două pasaje pe sub calea ferată de genul celui recent inaugurat de pe strada Dacia. Astfel, în şedinţa din 31 mai primăria va prezenta un raport şi un proiect de hotărâre de CL cu privire la un studiu de prefezabilitate pentru lărgirea pasajului Hervil, de pe strada Nicolae Titulescu, la intersecţia cu strada Matei Basarab. În prezent, prin respectiva trecere pe sub nivelul căii ferate se circulă pe două sensuri, cu restricţii de viteză. Principala problemă a pasajului este ieşirea către strada Nicolae Titulescu, unde şoferii stau minute bune în pantă pentru a acorda prioritate celor care au acest drept.
Alt studiu de prefezabilitate ce va trebui aprobat de consilierii locali este cel al unui viitor pasaj pe strada Bogdan Amaru, care să facă legătura cu bulevardul Luceafărului din cartierul Ostroveni, devenind al doilea pasaj de acest gen ce leagă zona centrală de cartierul de peste calea ferată. Primarul spune că nu a uitat nici promisiunile făcute cu privire la Filarmonica „Ion Dumitrescu“, pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe fiind inclus şi studiul de fezabilitate pentru recondiţionarea şi reamenajarea aşezământului de cultură de pe Calea lui Traian.

PUZ Continente, inclus pe ordinea de zi

Mircia Gutău nu a uitat nici de Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) de pe strada Morilor, unde îşi are sediul firma Continente, pe care primarul o deţine, introducându-l spre aprobare pe ordinea de zi. Respectivul PUZ prevede construirea mai multor imobile pe un teren de pe strada Morilor, sub titulatura „Complex Rezidenţial Continente“.
PUZ trebuia dezbătut în şedinţa precedentă, însă primarul l-a scos de pe ordinea de zi alături de toate celelalte PUZ ce trebuia aprobate luna trecută. Edilul a susţinut la acea dată că proiectul firmei Continente era cel mai bine întocmit, dar că l-a scos de pe ordinea de zi deoarece mai multe din celelalte PUZ nu îndeplineau criteriile necesare. „Nu mă feresc să spun că am interese patrimoniale la firma Continente. Nu trăiesc din salariul de primar, şi vreau să asigur familiei mele un viitor bun“, a declarat primarul la o zi după şedinţa de CL de luna trecută.
Ezitarea primarului de a-şi prezenta propriul proiect aleşilor locali se poate explica, neoficial desigur, şi prin o serie de presiuni făcute asupra edilului de către ONG-ul lui Tudor Iosifaru „Asociaţia Contra“, care atrăgea atenţia opiniei publice asupra „modului imoral în care primarul înţelege să îşi rezolve afacerile“. Se pare că Gutău refuză lecţiile de moralitate ale lui Iosifaru şi de această dată PUZ Continente va fi supus aprobării consilierilor locali.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS