27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHoraţiu Gorun îi cere demisia lui Morega

Horaţiu Gorun îi cere demisia lui Morega

Horaţiu Gorun, până ieri preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL) Gorj, i-a cerut public demisia liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Gorun a înaintat mass-media o scrisoare deschisă în care îşi motivează gestul.

„Pentru acestea (motivele enumerate în scrisoare – n.r.) şi pentru multe altele, în numele meu şi al celorlalţi liberali, cărora le este teamă să vorbească, vă solicit tovăraşe Morega demisia din funcţia de preşedinte al PNL Gorj şi din calitatea de membru al acestui partid“, spune Horaţiu Gorun.
Horaţiu Gorun s-a aflat de doi ani la conducerea TNL Gorj, fiind membru PNL de şase ani. În scrisoarea deschisă pe care a adresat-o lui Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, mai spune: „Am recurs la această cale pentru că aceea de comunicare normală, directă, nu există“. În opinia sa, Morega a evitat orice schimb constructiv de idei cu oricine, încă de la venirea sa la conducerea filialei gorjene a PNL. „Îi cer demisia domnului Morega din foarte multe motive. A eliminat şi suspendat de-a lungul anilor pe toţi aceia care au avut curajul de a nu-i face pe plac şi a adus în locul lor o echipă de «old boys» din diviziile inferioare ale fostei cooperaţii comuniste. În nume personal, Dan Ilie Morega a implicat partidul în orice scandal public“, spune Gorun în scrisoarea sa.

„Călător care vrea puterea“

Horaţiu Gorun îl aseamănă în scrisoarea sa deschisă pe Morega cu un „călător care se urcă cu naşul în orice tren în speranţa că unul îl va duce către putere, destinaţia sa finală. Cu toate că a afirmat în multe rânduri că este un om de echipă, Morega a jucat fals, a făcut blat cu politica“. Gorun este sigur că Dan Ilie Morega nu îşi va da demisia şi îi mai spune în scris că: „Bărbăţia dumneavoastră va duce la o excludere urgentă a mea din partid, pentru că am spus lucrurilor pe nume şi am refuzat să fiu un spectator ce vă aplaudă fiecare măreaţă realizare“. Tânărul liberal îşi semnează epistola „Horaţiu Gorun, încă membru liberal“.
În cadrul alegerilor pentru conducerea TNL Gorj, care au avut loc ieri, Dan Ilie Morega l-a acuzat pe Gorun că, fiind la cârma TNL Gorj, s-a opus înfiinţării de noi filiale şi nu a cooperat cu seniorii, cu toate că reprezentanţii PNL veniţi de la Bucureşti au apreciat activitatea lui Gorun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS