11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetiţă fără mâini pictează

O fetiţă fără mâini pictează

Cea de-a doua expoziţie personală de pictură a unei fetiţe de la Şcoala Generală nr. 1 din Lupeni, cu un sever handicap fizic, va fi găzduită de Galeriile de artă „Iosiff Tellmann“ din localitate. Profesorul său de arte plastice încearcă din răsputeri să o ajute şi să-i promoveze talentul.
Roxana Irimia s-a născut fără mâini şi totuşi pictează, impresionând toată şcoala. Lucrările ei sunt expuse pe holurile şcolii şi în cancelarie, iar Simonel Bucur, profesorul său de desen, o încurajează mereu şi speră să o ajute să strângă bani pentru proteze. „De această dată s-a întrecut pe ea şi, dacă anul trecut picta doar pe coli de formatul unei cărţi poştale, acum va expune pe coli de format A4. Pentru ea e un progres, iar expoziţia va fi de excepţie, pentru că Roxana este o luptătoare şi are mult talent“, a spus Simonel Bucur.
Expoziţia ce va fi vernisată de Ziua Internaţională a Copilului va cuprinde lucrări pentru care Roxana s-a inspirat din albume etnografice, cu peisaje şi case tradiţionale româneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS