13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurs Internaţional de poezie

Concurs Internaţional de poezie

Manifestarea îşi propune descoperirea şi promovarea creatorilor de poezie autentică în limba română, tineri şi adulţi, începători şi profesionişti, a celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeţi consacraţi, precum şi a celei mai bune antologii.

Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov“ organizează, în colaborare cu Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bacău şi Uniunea Scriitorilor din România, Festivalul-Concurs Internaţional de Poezie „Avangarda XXII“. Manifestarea îşi propune şi identificarea, şi promovarea celor mai valoroase reviste literare şi de cultură din ţară şi străinătate. La această competiţie pot participa creatori de poezie în limba română din ţară, Basarabia, Bucovina (Ucraina), Voivodina (Serbia), Gyula (Ungaria), cu cetăţenia română sau cu dublă cetăţenie, care nu au depăşit vârsta de 35 de ani şi care nu au debutat editorial; creatorii de poezie, care au debutat editorial în perioada 2005-2006 şi nu au depăşit vârsta de 47 de ani; poeţii consacraţi, care nu au depăşit vârsta de 55 de ani; antologii apărute în perioada 2004-2006 şi reviste literare şi de cultură.
Concurenţii care nu au depăşit 35 de ani nu au debutat editorial, nu au fost laureaţi ai ediţiilor anterioare vor expedia până pe 15 iunie (data poştei) 25 de poezii dactilografiate într-un exemplar. Lucrările vor purta un moto, iar fişa autorilor (care va conţine, în mod obligatoriu, numele şi prenumele, locul şi data naşterii, profesia, locul de muncă, adresa şi numărul de telefon) se va introduce într-un plic închis care va avea acelaşi moto cu cel al lucrărilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS