11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii aşteaptă telefoanele firmelor

Tinerii aşteaptă telefoanele firmelor

Târgul de joburi „Primii paşi în carieră“ organizat de Asociaţia pentru Integrare Europeană Quiz şi-a închis ieri după-amiază porţile. Cele 14 firme participante au colectat CV-uri, au stat de vorbă cu studenţii şi şi-au împrospătat baza de date.

Zeci de tineri, studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor craiovene, au trecut în aceste zile pragul sălii de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor pentru a face cunoştinţă cu angajatorii din regiunea Olteniei prezenţi la târgul de joburi.
Chiar dacă nu au primit promisiunea unei angajări sau firmele nu s-au arătat interesate de CV-urile lor, aceştia au făcut primii paşi în carieră, au văzut ce înseamnă să susţii un interviu, au participat la traininguri şi au discutat cu specialişti în domeniul formării profesionale.
„Nu am strâns foarte multe CV-uri pentru că noi căutăm specialişti pe limba germană şi franceză pentru traininguri. Avem patru CV-uri pentru germană şi unul pentru franceză şi, din ce am analizat, cel puţin o persoană va fi chemată la un interviu pentru postul de trainer în limba germană şi va trebui să susţină şi o probă practică“, a explicat Sergiu Vulc, director programe ECDL.

Tinerii talentaţi, cooptaţi în echipa GdS

Alte firme şi-au înnoit baza de date cu zeci de CV-uri şi vor face o selecţie după terminarea târgului. „Am avut numeroase aplicaţii pentru postul de consilier vânzări. Astăzi (joi – n.r.) am primit 20 de CV-uri, miercuri şi mai multe şi sper că o parte dintre ei vor fi chemaţi la interviu după ce CV-urile vor fi analizate. Noi nu am avut foarte multe posturi pe care să le prezentăm, dar ne-am creat o bază de date“, a spus Alina Sîntion, responsabil marketing Peugeot. Au fost studenţi care, chiar dacă nu şi-au făcut rost de un job, au găsit o firmă unde pot face practică sau lucrarea de licenţă. „Cel mai solicitat a fost postul de secretară. Nu am primit aşa multe CV-uri pentru că noi nu oferim decât posturi full-time. Studenţii îşi pot face practica la noi şi am primit multe solicitări în acest sens“, a precizat Anca Buciu, responsabil resurse umane la Grupul de firme Polystart Security. Nici standul Gazetei de Sud nu a fost ocolit de studenţii şi absolvenţii craioveni, care au răspuns invitaţiei de a face parte din echipa GdS. Cele mai bune CV-uri vor fi selectate, iar candidaţii vor fi chemaţi la interviu pentru a scrie în suplimentul GdS pentru tineri. „Mă bucur că am întâlnit foarte mulţi tineri talentaţi şi sunt sigur că noul supliment pentru tineri va fi un succes datorită contribuţiei lor“, a menţionat Ştefan Voinea, director comunicare şi PR în cadrul GdS. Tinerilor care au venit la târg, au depus CV-uri şi au stat de vorbă cu angajatorii nu le rămâne decât să aştepte un telefon sau un mail din partea firmelor, prin care să fie chemaţi la interviu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS