14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecepţie forţată la centru

Recepţie forţată la centru

Instalaţiile de pe câteva străzi ale Craiovei sunt verificate în scopul recepţiei noului centru al oraşului înainte de a fi realizate.

Orbecăiala care caracterizează lucrările din centrul Craiovei iese la lumină. Primăria Craiova a început recepţia reţelelor de utilităţi în ciuda faptului că unele dintre acestea nu sunt finalizate, cazuri în care specialiştii municipalităţii în respectivele domenii nici nu au fost cooptaţi în comisia de recepţie. Elocvent este exemplul sistemului de iluminat public, extins pe străzile A.I. Cuza, Nicolăescu-Plopşor şi Theodor Aman şi finanţat cu aproape 50 de miliarde peste suma alocată iniţial. De la Compartimentul servicii publice de iluminat nu a fost convocat nimeni pentru recepţia tronsonului electric aferent. Şeful compartimentului, Cristi Mustaţă, omul care răspunde de tot ce se cheamă corp de iluminat public de pe raza Băniei, nu a dorit să comenteze decizia superiorilor de a fi exclus din echipa de verificare, dar a recunoscut că i s-a cerut ajutorul pentru stabilirea eventualelor intervenţii care mai sunt necesare. „Din câte ştiu, reţeaua nici nu este terminată. Dacă este vorba de o recepţie, nu ştiu cum poate fi făcută. Probabil altcineva o să semneze, să-şi asume răspunderea, dar eu nu. Cei de la Investiţii au demarat recepţia, ei decid pe cine numesc. Am fost însă întrebat ce cred că mai trebuie făcut“, a spus Cristi Mustaţă.
Cât de sfârşită e lucrarea se vede însă şi cu ochiul liber: trotuarul de pe strada A.I Cuza, de pildă, este în continuare brăzdat de urmele săpăturilor, despre care oficialii spuneau că nu pot fi încă acoperite din cauză că se vor mai face intervenţii. Sabina Dumitru, şefa Biroului achiziţii publice, nu a răspuns la telefon, iar Constantin Bistriceanu, directorul Comat Elconstruct SA Craiova, executantul reţelei extinse de iluminat public, ne-a lămurit cu exact o lună în urmă cam cum stau lucrurile cu lămpile, UTI Oltenia (antreprenorul), cu banii craiovenilor şi calitatea lucrărilor: „Nu vă priveşte!“.

Scăpări şi la canalizare

Lacune sunt şi la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, unde, potrivit specialiştilor, este nevoie de etanşeizare. Ion Popa, şeful Serviciului tehnic al Regiei Autonome Apa Craiova, beneficiarul lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare din centru, a declarat ieri că, în urma controlului efectuat cu ocazia recepţiei, s-a dovedit că la conductele de canalizare se impun intervenţii la racorduri. „Noi nu am avizat încă partea de canalizare. Deocamdată, am stabilit starea reţelelor şi obiecţiunile pe care le vom face. Este vorba de lucrări la racorduri, pentru o mai bună etanşeizare. Consider însă că nu vor fi lucrări de amploare, ci mai degrabă retuşuri“, a spus Ion Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII