12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCamion cu muniţie oprit la Calafat

Camion cu muniţie oprit la Calafat

Un tir bulgăresc a încercat să treacă ieri frontiera de stat a României transportând ilegal armament şi muniţie. Tirul a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei în noaptea de miercuri spre joi. Conform documentelor de însoţire a mărfii, camionul venea din Marea Britanie şi mergea în Bulgaria, transportând piese auto şi nutreţuri combinate.
„Şoferul bulgar s-a arătat foarte recalcitrant. Nu a vrut să se supună controlului, motivând că se grăbeşte, şi s-a repezit la un agent, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj“, a explicat comisarul-şef Ionişor Berceanu, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj.
Ieri-dimineaţă, conducerea IJPF Dolj a făcut o analiză de risc, în urma căreia s-a decis efectuarea unui control amănunţit al camionului. Şoferul, însă, din nou nu a vrut să se supună controlului. Mai mult, s-a urcat la volanul tirului şi a mers cu el pe bac, pentru a traversa Dunărea, în ciuda opoziţiei vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră. A fost nevoie de implicarea echipei speciale de intervenţie a poliţiei de frontieră pentru ca autocamionul să fie adus înapoi pentru control. Când l-au deschis, poliţiştii şi vameşii şi-au dat seama de ce se grăbea bulgarul. „Printre mărfuri erau ascunse mai multe piese de armament şi aproximativ 600 de cartuşe de diferite mărci şi calibre, precum şi un dispozitiv pentru sablarea cartuşelor“, a menţionat comisarul-şef Ionişor Berceanu.
Cercetările au fost preluate de o echipă mixtă, coordonată de un procuror de la Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT.
Tot la Calafat, la sfârşitul anului trecut, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit într-un camion bulgăresc 99 de ţevi de mitralieră şi aproape 2.000 de cutii pentru benzi de cartuşe transportate ilegal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS