12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoflora se deschide mâine

Expoflora se deschide mâine

Ediţia din acest an a Expoflora, într-un format nou, se va deschide la sfârşitul acestei săptămâni în Slatina şi va dura până duminică. Pregătirile pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor au început deja, strada Independenţei urmând să găzduiască din nou evenimentul.
Ana Anghel, şefa Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului Local Slatina, organizatorul evenimentului, a declarat că noutatea constă în renunţarea la amenajarea spaţiilor din Casa de Cultură, aşa cum s-a întâmplat până acum. „Am renunţat la organizarea evenimentului în interiorul Casei de Cultură a Sindicatelor după experienţa pe care am avut-o la «Simfonia Lalelelor» din Piteşti, unde s-a perceput taxă de acces. Am decis ca Expoflora să devină din acest an expoziţie cu vânzare în aer liber“, a declarat reprezentanta primăriei.
Vor transforma esplanada într-o oază de frumuseţe şi recreere, pentru un week-end, 60 de agenţi economici, care au confirmat deja participarea. „Sunt agenţi economici din toată ţara, care vor expune cu vânzare flori, plante, decoraţiuni interioare şi exterioare, obiecte de ambient, mobilier de grădină, pitici de grădină şi tot ce ne-au obişnuit să aducă. Vor participa, de asemenea, meşteşugari din diverse zone“, a anunţat Ana Anghel.
Expozanţii vor achita o taxă pentru ocuparea domeniului public în valoare de 1,7 lei pe metrul pătrat în fiecare zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS