29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcrainenii învaţă de la medicii olteni despre prezervativ

Ucrainenii învaţă de la medicii olteni despre prezervativ

O delegaţie de medici şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Ucraina va fi prezentă în judeţul Dolj, în perioada 24 – 25 mai, pentru un schimb de experienţă cu medicii doljeni.

Ucrainenii sunt interesaţi îndeosebi de programul de planificare familială, care în judeţul Dolj s-a bucurat de un real succes, şi vor chiar să demareze în ţara lor o campanie de educaţie sanitară privind schimbarea obiceiurilor în sănătatea reproducerii (folosirea prezervativelor sau a pilulei anticoncepţionale), după modelul oltenesc. „Putem spune că avem o experienţă în acest sens, realizările medicilor doljeni în domeniul contracepţiei fiind răsplătite cu o diplomă de merit“, a spus dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj.
Delegaţia ucraineană va avea pe 24 mai o întâlnire cu medicii de planificare familială din Craiova, iar pe 25 mai vor efectua o vizită la Secţia de Ginecologie din Calafat, precum şi la dispensarele medicale de pe traseul Craiova – Calafat (Giubega, Radovan, Perişor, Galicea-Mare etc.), unde a fost implementat programul de planificare familială.
Medicii doljeni sunt obişnuiţi să dea lecţii de planificare familială străinilor. În 2005, ei au împărtăşit din experienţa lor şi unui grup de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Georgia. Deşi la început au fost sceptici, georgienii au implementat şi la ei programul de planificare însuşit de la medicii doljeni. Şi l-au implementat atât de bine încât pe materialele promoţionale distribuite gratuit georgienilor (broşuri, pliante, afişe) au reprodus şi conturul hărţii judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU