12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu s-a înecat la mal

Băsescu s-a înecat la mal

O ziaristă a intrat într-o dispută cu şeful statului, în ziua referendumului, când Traian Băsescu se afla la cumpărături cu soţia sa. Băsescu a întrebat-o pe ziaristă „Măi, păsărică, tu nu ai treabă astăzi?“, după care i-a smuls telefonul cu care aceasta îl filma. Jurnalista i-a spus preşedintelui că i-a furat telefonul şi că va înainta plângere penală, în timp ce Băsescu i-a răspuns că i-l va înapoia la Cotroceni. După acest incident, în discuţia cu soţia sa, şeful statului a folosit termenul „ţigancă împuţită“ atunci când s-a referit la jurnalistă. Telefonul a ajuns la posesoare după ce, în prealabil, din memoria aparatului fuseseră şterse imaginile cu Băsescu la cumpărături.
Băsescu îi cere „scuze sincere“ ziaristei pe care a „prejudiciat-o moral“, considerând că este vorba despre „o expresie nepotrivită“ care, asigură şeful statului, nu reprezintă atitudinea sa faţă de romi.
Prezentăm integral declaraţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan:
„Preşedintele Traian Băsescu regretă că o expresie nepotrivită, folosită într-o convorbire privată, desfăşurată în autoturismul pe care îl conducea, a devenit publică, provocând un nemeritat prejudiciu moral d-nei Andreea Pană, reporter la postul de televiziune Antena 1. În acest context, preşedintele o roagă pe Andreea Pană să accepte scuzele sale sincere pentru situaţia creată. Formula menţionată, utilizată sub imperiul unei stări de maximă presiune publică şi mediatică, nu reprezintă în nici un caz atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de comunitatea romă din ţara noastră, căreia îi respectă identitatea şi îi apreciază aportul la viaţa democratică a societăţii româneşti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII