5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEroii, omagiaţi la Vâlcea

Eroii, omagiaţi la Vâlcea

În rândul praznicelor împărăteşti, un loc important îl ocupă Înălţarea Domnului. Pentru noi, românii, este ziua în care îi pomenim pe toţi eroii neamului nostru.

La Cimitirul Cetăţuia, din Râmnicu Vâlcea, autorităţi, cadre militare active şi în rezervă, elevi, politicieni şi preoţi au adus un omagiu ostaşilor români care au căzut pe câmpul de luptă pentru ca România să fie liberă. Manifestarea a început cu o slujbă oficiată de Prea Sfinţia Sa, Episcopul Râmnicului, Gherasim Cristea, şi un sobor de preoţi. „Ne-am reunit aici ca să-i cinstim pe toţi cei care au ştiut să-şi dea viaţa pentru neamul nostru, credinţa şi limba noastră“, a declarat episcopul Gherasim. Anuţa Handolescu, prefectul judeţului Vâlcea, a spus: „Faptul că România este în NATO şi membră a Uniunii Europene îl datorăm acestor eroi. Azi le cinstim memoria şi să le fie somnul lin!“. Omagierea eroilor s-a încheiat cu o defilare a armatei prin faţa Cimitirului Cetăţuia.

Şi elevii vâlceni au sărbătorit
 
Şi elevii au sărbătorit acest eveniment cum se cuvine. Aceştia au fost prezenţi la Cimitirul Eroilor din Râmnicu Vâlcea pentru a depune câte o coroană pentru eroii noştri, după care a avut loc un spectacol. „De asemenea, începând cu ora 10.00, la Sala Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea a avut loc ediţia a VI-a a Festivalului «Florile Primăverii», organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea – Compartimentul Învăţământ Preşcolar. Manifestarea a fost adresată micuţilor între trei şi şapte ani, care învaţă în grădiniţele din Râmnicu Vâlcea şi din localităţile din judeţ şi a avut trei secţiuni: muzică, dans şi momente teatrale“, a declarat Dumitru Vlăduţ, inspector şcolar. Cu ocazia Zilei Eroilor, Şcoala din Lăpuşata a fost inaugurată, după ce a fost refăcută cu bani de la  ISJ Vâlcea. Elevii au avut parte de un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric al Clubului Copiilor Horezu, Fanfara Copilului şi Ansamblul de dansuri populare şi moderne de la Palatul Copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS