21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţii au ieşit la teatru

Deţinuţii au ieşit la teatru

80 de deţinuţi au participat la un spectacol în regia actorului Marian Negrescu. Piesa de teatru „Ieşirea în lume“ a avut ca distribuţie importanţi actori ai teatrului din municipiul Târgu Jiu, un actor de la Teatrul de Păpuşi „Pinocchio“ şi 12 elevi ai claselor vocaţionale de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“.
Obiectivul acţiunii îl reprezintă dezvoltarea gustului estetic şi artistic, cunoaşterea unor forme de artă a spectacolului ce contribuie la crearea unui bun spectator. Scoaterea deţinuţilor la teatru face parte din acţiunile penitenciarului de socializare a persoanelor care au de ispăşit o pedeapsă privativă de libertate. „Este cea de-a doua ieşire la teatru a deţinuţilor noştri. Şi de data aceasta au fost aleşi cei care au un comportament bun, care nu au făcut nici o problemă la celelalte ieşiri.
Deţinuţii au fost încântaţi de piesă, sunt bucuroşi că au ocazia să mai iasă din celule. Pe 21 mai îi vom duce la Mănăstirea Polovragi“, a spus Gheorghe Enache, din cadrul Serviciului de Reintegrare Socială al PMS Târgu Jiu.
Deţinuţii au fost încântaţi de artiştii de pe scenă, dar şi de piesa de teatru. „Mi-a plăcut, este foarte bine pentru noi că mai ieşim. Socializăm şi noi“, a spus unul dintre deţinuţi. „Este o piesă foarte interesantă. Eu sunt şi actor, am jucat şi încă mai joc teatru. La penitenciar ne pregătim cu un actor de aici de la teatru. Este a doua oară când vin şi îmi place“, a spus alt deţinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS