10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ştiri IT&C

Hewlett-Packard va lansa un hibrid Blu-ray/HD DVD

Compania Hewlett-Packard urmează să anunţe punerea în vânzare a unui drive dual Blu-ray/HD DVD compatibil pentru unele dintre modelele de PC-uri pe care compania le produce. HP reuşeşte să echilibreze „războiul high-def“, oferind în prezent un HD DVD-ROM ca driver secundar optic pentru computere de tipul Pavilion Media Center m8000y, în ciuda faptului că în anul 2005 anunţase că intenţionează să folosească sistemul Blu-ray.
Din informaţiile prezentate de companie reiese că drive-ul dual este LG Super Multi Blue, un drive care va permite utilizarea ambelor sisteme de înaltă definiţie în cadrul aceluiaşi dispozitiv. Poate înregistra pe suport Blu-ray, DVD şi CD media, dar nu şi pe HD DVD.
Există voci care critică acest tip de drive „hibrid“, considerându-l că este un motiv de întârziere a adoptării în unanimitate a unui format sau a altuia. Există însă şi specialişti care sunt de părere că acest dispozitiv va permite utilizatorilor să aibă acces la cât mai multe informaţii posibil până când fie sistemul Blu-ray, fie sistemul HD DVD va câştiga suficient teren încât să elimine ceilalţi „adversari“ precum sistemele Laserdisc, Beta şi sistemul 8-track.
Ca un fel de reacţie, compania Pioneer a anunţat lansarea pe piaţă a dispozitivului BDC-2202, un inscriptor DVD care nu doar citeşte, ci şi scrie discuri Blu-ray. Produsul va costa în jur de 300 dolari, preţul incluzând şi software-ul necesar pentru redarea filmelor în format Blu-ray.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS