17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii ochesc deţinătorii de arme neletale

Poliţiştii ochesc deţinătorii de arme neletale

Folosirea tot mai frecventă a armelor neletale în conflicte şi cu scopuri infracţionale a determinat Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, să ceară modificarea legislaţiei.

Sute de doljeni şi-au cumpărat în ultimul timp pistoale cu aer comprimat. „Înarmarea“ a început din 2005, o dată cu intrarea în vigoare a legii care simplifică procedurile de cumpărare a armelor neletale – puşti cu aer comprimat, pistoale cu gaze iritant-paralizante sau cu gloanţe de cauciuc. Acestea pot fi deţinute de persoanele care au împlinit 18 ani doar în baza unei notificări eliberate de poliţie, fără alte restricţii. Conform evidenţelor Serviciului Arme, Explozivi şi Substante Toxice (SAEST) Dolj, în judeţul nostru au fost eliberate certificate de deţinător de armă neletală pentru circa 1.200 de persoane, solicitările fiind în creştere. Incidentele în care au fost implicaţi deţinători de arme neletale au crescut şi ele în ultimul timp, existând cazuri în judeţul Dolj când pistoalele cu aer comprimat au fost folosite în stradă, discoteci şi chiar pe terenuri de sport. „În anul 2006, la nivelul judeţului Dolj au fost înregistrate mai multe cazuri de folosire a armelor neletale în alte scopuri decât în cele pentru care au fost autorizate. Deţinătorii acestora au provocat scandaluri în localuri sau în locuri publice, făcând uz de armă, fapt interzis prin lege“, a declarat comisar-şef Nelu Gruia, şeful SAEST Dolj.

 Incidente cu arme

Martie 2006. Florin Cioană, de 38 de ani, şi Bogdan Dumitru, de 27 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au ameninţat personalul clubului Macho din Craiova cu un pistol şi o sabie.
Iulie 2006. Asupra BMW-ul condus de Stazian Miclescu, în care se afla şi Ştefan Bambaloi, pe strada Râului din Craiova s-au tras mai multe focuri de armă din alte două automobile.
Septembrie 2006. Gheorghe Gheorghe, de 17 ani, din Podari, în urma unui conflict produs în restaurantul Flamingo din Craiova, l-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat pe Sevastian Miclescu, de 29 de ani, din localitate.
Septembrie 2006. Ion Ciobanu, jucător legitimat la echipa de categoria Elită Unirea Goicea (Dolj), după ce s-a prezentat în stare de ebrietate la un meci de fotbal, i-a ameninţat pe jucători, arbitri şi pe spectatori cu un pistol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS