13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn milion de lei pentru organizarea referendumului

Un milion de lei pentru organizarea referendumului

VÂLCEA. Judeţul Vâlcea a primit un milion de lei pentru organizarea referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, din 19 mai. Din această sumă, 720.000 de lei sunt pentru cheltuielile de personal şi 280.000 de lei pentru cele materiale. La nivelul judeţului s-au amenajat 429 de secţii de votare, 342.530 de locuitori având drept de vot. Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie (BEJC) care s-a amenajat la parterul prefecturii funcţionează şi este în directă legătură cu Biroul Electoral Central (BEC). Ieri, urma ca la BEJC să fie instalat şi serverul central al statisticii. Membrii Comisiei Tehnice Judeţene (CTJ) s-au întrunit ieri într-o nouă şedinţă de lucru, la sediul prefecturii, în cadrul căreia s-au pus la punct câteva detalii. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai partidelor politice. „Începând de luni, 7 mai, în prefectură se va intra doar cu legitimaţie de acreditare care va fi făcută de instituţie“, le-a spus membrilor CTJ prefectul Anuţa Handolescu.
Cu privire la suma alocată judeţului pentru referendum, prefectul a precizat că fondurile sunt puţine. „Suma alocată pentru referendum e extraordinar de mică, inclusiv cea alocată pentru achiziţionarea materialelor în secţiile de votare, 280.000 de lei. Nu voi semna pontaje pentru persoanele auxiliare fără ca acestea să aibă făcute cele şase ore suplimentare, în mod justificat. Vor fi pontate doar persoanele care au activitate suplimentară de şase ore“, a declarat Anuţa Handolescu.
În şedinţă, membrii CTJ au mai aprobat solicitarea către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea să sisteze programul de desfăşurare a cursurilor în şcoli, pe 18 mai, cu propunerea ca orele să fie recuperate în altă zi ori cursurile să fie concentrate în săptămânile rămase până la încheierea anului şcolar. „Nu putem amenaja secţiile de votare şi să tragem firele de telefon cu elevii în clase. Primarii nu pot lucra cu copiii peste ei“, a declarat prefectul. Reprezentanţii CTJ au mai hotărât ca personalul din 302 secţii de votare din judeţ să primească în ziua referendumului pachete cu hrană rece, care are o perioadă mai lungă de perisabilitate şi care să fie transportată o dată cu buletinele de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS