13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă vâlcence în lotul naţional de matematică

Două vâlcence în lotul naţional de matematică

VÂLCEA. În perioada 6-13 mai, în Bucureşti va avea loc stagiul de pregătire a loturilor naţionale în vederea selecţionării elevilor ce vor participa la Olimpiada Internaţională de Matematică şi la Balcaniada de Juniori. Judeţul Vâlcea va fi reprezentat în premieră de două eleve, Patricia Anghel, de la Şcoala „Take Ionescu“, şi Georgiana Ciobotaru, de la Liceul Teoretic „Matei Basarab“, ambele eleve în clasa a VIII-a, care în urma barajului susţinut la Olimpiada Naţională au obţinut calificarea.
„Este pentru prima dată când judeţul nostru are la lotul naţional de matematică doi reprezentanţi. Este un lucru extraordinar, pentru că din cei opt elevi selecţionaţi din toată ţara doi sunt de la noi“, a declarat Florin Smeureanu, inspector şcolar de matematică din cadrul ISJ Vâlcea. De asemenea, alt lucru important este faptul că printre cei 14 profesori selecţionaţi din toată ţara, care se vor ocupa de pregătirea lotului, sunt şi doi profesori vâlceni: Florin Smeureanu şi Ştefan Smărăndoiu. Astfel, lotul naţional de matematică se va pregăti atât pentru Balcaniadă, care se va desfăşura în perioada 23-25 iunie, în Bulgaria, cât şi pentru Olimpiada
Internaţională de Matematică, la sfârşitul lunii iulie, în Vietnam. Pentru că în această perioadă elevii claselor a VIII-a trebuie să susţină Testele Naţionale, s-a luat măsura ca olimpicii să susţină aceste examene într-o sesiune specială, organizată în perioada 19-29 mai, la Cluj-Napoca.

Premii la concursurile naţionale

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc două concursuri de matematică, unul la Piteşti şi altul în municipiul Drăgăşani. La concursul din Piteşti, care s-a desfăşurat la Şcoala nr. 3 „Ion Pillat“, trei elevi din cei şase care au participat au obţinut primele locuri. „Acest concurs a fost destinat elevilor claselor IV – VIII şi a fost un bun prilej de testare pentru cei calificaţi la naţională. Primul loc a fost obţinut de două eleve vâlcene: Iulia Duţă şi Sorina Smeureanu, ambele în clasa a VI-a, de la Şcoala «Take Ionescu» Râmnicu Vâlcea, iar locul al doilea a fost ocupat de Dragoş Popescu, la Şcoala «Nicolae Bălcescu» Drăgăşani“, a spus Florin Smeureanu. La această competiţie au participat elevi din şase judeţe. Şi la concursul care a avut loc în Drăgăşani, elevii vâlceni s-au descurcat, devansându-i pe cei din judeţele Olt şi Dolj. Astfel, la clasa a V-a, primul loc a fost obţinut de Răzvan Vulpe, de la Şcoala „Tudor Vladimirescu“ Drăgăşani; pe locul al doilea s-a clasat Andreea Pietriceanu şi pe trei Alexandru Chiriac, de la Şcoala „Take Ionescu“ Vâlcea. La clasa a VI-a, locul doi l-a obţinut Ioana Tudoroiu şi locul trei Teodora Turcu, ambele de la Şcoala „Take Ionescu“. La clasa a VII-a, Raluca Buţacu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a obţinut premiul întâi şi Valentin Buză, de la Şcoala „Nicolae Bălcescu“ Drăgăşani, premiul doi, iar la clasa a VIII -a, Cosmin Dumitraşcu, de la Şcoala „Nicolae Bălcescu“ Drăgăşani, premiul întâi, şi Radu Scorţar, de la Şcoala Şuşani, locul al doilea. Şi la clasa a IX-a, primele trei locuri au fost câştigate de elevii vâlceni: premiul I – Andra Barbu, locul II – Andreea Stancu, ambele de la Colegiul „Gib Mihăescu“ Drăgăşani, şi pe locul III – Alin Toma, de la CN „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea. La clasa a X-a, pe primul loc s-a clasat Daniel Deaconescu, de la „Gib Mihăescu“ Drăgăşani, la clasa a
XI-a, pe locul I a urcat Mihaela Dinu, tot de la „Gib Mihăescu“ Drăgăşani, şi la clasa a XII-a, pe primul loc s-au clasat Andreea Reciulescu şi Simina Stancu, de la „Gib Mihăescu“, iar pe locul al doilea Cosmina Păun, de la Grupul Şcolar Oltchim Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU