6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn bătrân nemulţumit de justiţie face grevă

Un bătrân nemulţumit de justiţie face grevă

GORJ. Ion Dobroiu are 70 de ani şi este din comuna gorjeană Bâlteni. De 16 ani, bătrânul are procese cu una dintre nepoatele sale, judecându-se pe un bunar (o fântână), care se află între terenurile celor doi.
Ultima soluţie a instanţei de judecată a Tribunalului Gorj a declarat nul titlul de proprietar al omului. Nemulţumit de soluţiile date de instanţele de judecată, bătrânul a încercat să-şi recupereze dreptul asupra terenului, dar nu a reuşit.
„Am venit în faţa prefecturii ca să ajung la prefect. Poate el mă va asculta. Nu se poate ca justiţia să fie atât de nedreaptă, nu mai este dreptate în România asta“, a spus bărbatul. Deşi judeţul Gorj este pe locul patru în ţară la eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile agricole, din ce în ce mai mulţi gorjeni apelează la instanţele de judecată. Prefectul Ştefan Popescu Bejat primeşte săptămânal în audienţă zeci de persoane nemulţumite fie de modul în care s-au făcut retrocedările, fie din cauză că se află în proces cu fraţii sau vecinii pe o bucată de pământ. Cazul lui Ion Dobroiu, bărbatul care a protestat în faţa prefecturii, îi este cunoscut prefectului.
 „Când este vorba despre hotărâri judecătoreşti, prefectul nu are ce să facă. Dacă instanţa decide într-un anume fel, atunci aşa va rămâne. Lucrurile sunt foarte încâlcite în ceea ce priveşte terenurile.
Nemulţumirile cauzate de legile fondului funciar deţin ponderea cea mai mare“, a afirmat Ştefan Marian Popescu Bejat. Ion Dobroiu susţine că va veni în fiecare zi în faţa prefecturii, sperând că autorităţile judeţene îl vor ajuta să-şi rezolve problema şi să-şi recapete titlul de proprietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS