7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii iau cu asalt magazinele

Craiovenii iau cu asalt magazinele

Indiferent că pleacă la munte, la mare, la pădure sau pe marginea unui râu, craiovenii plănuiesc să petreacă Ziua Muncii în jurul grătarului. În următoarele zile, magazinele vor fi asaltate de cumpărători.

Nici nu au trecut bine Sărbătorile Pascale, că românii vor intra într-o minivacanţă de1 Mai. Şi cum sărbătoarea muncii reprezintă şi momentul deschiderii sezonului estival, cei mai mulţi craioveni şi-au planificat din timp ce vor face în aceste zile. „Eu o să merg la mare cu câţiva prieteni. Ne-am rezervat camerele la gazda din fiecare an încă de acum o lună“, a declarat Eduard D., de 19 ani, din Craiova, care, din cauza bugetului de austeritate, va încerca să apeleze la „bunăvoiţa naşului“, pentru a ajunge la Costineşti. O altă variantă aleasă de craioveni pentru a-şi petrece minivacanţa este muntele. „O să merg la munte – aşa împuşc mai mulţi iepuri dintr-o lovitură – pe lângă faptul că ies din peisaj, mă bucur de aer curat, munte şi distracţie departe de casă. Şi-n plus, grătarul are alt gust la munte“, a spus Mariana Purcaru, o craioveancă de 30 de ani.

,,O să merg la iarbă verde, că e la îndemână“

Cea mai la îndemână variantă pentru craioveni este ieşirea la iarbă verde, undeva în jurul Craiovei. „O să merg la iarbă verde, că e la îndemână“, a explicat Adrian Sandu. Şi cum orice ieşire la iarbă verde este „musai“ însoţită de un grătar, vedetele sezonului sunt carnea şi preparatele din carne, în special micii. „Eu voi merge la pădure cu nişte prieteni. Cumpărături nu am făcut încă pentru că vrem să fie toate cât mai proaspete“, a explicat Melisa N., de 25 de ani. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni. „E cam devreme. Până de 1 Mai se învecheşte, ce rost are atâta grabă?“, se întreba un craiovean care nu va putea pleca din localitate până duminică, astfel că o să-şi facă sâmbătă cumpărăturile.

Astăzi începe aglomeraţia în magazine

Totuşi, marile magazine au avut deja oferte speciale la mici. „Pentru mici am avut preţ special ieri (miercuri – n.r.) şi s-au vândut foarte bine. Cea mai mare afluenţă de clienţi o să avem probabil vineri seară şi sâmbătă“, a declarat Gelu Nedelcu, directorul hipermarketului real,- din Craiova. Potrivit acestuia, magazinul este pregătit pentru un potenţial asalt al cumpărătorilor cu toată gama de produse pentru grătar – de la cărbuni până la carne şi terminând cu berea, băutura specifică micilor.
Şi magazinele mai mici, specializate, spun că vor face faţă asaltului de cumpărători. „Craiovenii au început încă de astăzi (ieri – n.r.) să-şi cumpere cele necesare pentru grătar. Cele mai căutate produse sunt micii şi fripturile feliate – ceafă şi cotlet. Chiar dacă va fi afluenţă de clienţi, avem produse suficiente pentru a face faţă cererii“, a declarat Dan Ştefănache, managerul magazinului Central Corina. Potrivit informaţiilor primite de la acesta, cea mai mare afluenţă de clienţi va fi astăzi. Cei care vor rămâne fără carne şi mici vor putea să se aprovizioneze şi în ziua de 1 Mai pentru că majoritatea magazinelor vor avea deschis.

1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii 

 1 Mai a fost decretată Ziua Internaţională a Muncii în anul 1889, în memoria victimelor grevei generale din Chicago. În România, această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS