12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChiriile pentru locuinţele sociale se modifică

Chiriile pentru locuinţele sociale se modifică

VÂLCEA. Două hotărâri de consiliu local emise în 2004, care reglementează nivelul chiriilor pentru locuinţele sociale şi cele pentru tineri construite în Râmnicu Vâlcea, vor fi modificate astăzi, cu ocazia şedinţei ordinare a CL convocată de primarul municipiului prin Dispoziţia nr. 3599. Punctele 10 şi 11 de pe ordinea de zi se vor referi la modificarea acestor acte normative şi implicit la modificarea sumelor percepute de municipalitate drept chirii pentru apartamentele construite în regim social şi a celor pentru tineri sub 35 de ani.
Consilierii locali au de modificat HCL nr. 88 din 2004, care stabilea nivelul chiriilor şi modelul de contract pentru locuinţele construite în Râmnic destinate închirierii pentru tinerii sub 35 de ani. Este vorba de cele şase blocuri construite pe strada Nicolae Iorga.
Tinerii locatari trebuia să achite drept chirie sume cuprinse între 59 de lei pe lună pentru garsoniere şi 90 de lei pentru apartamente. Alt act administrativ care va fi supus rectificării este HCL nr. 89 din 2004, ce stabilea nivelurile chiriei pentru locuinţele sociale construite din fondurile Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în urmă cu trei ani. La momentul respectiv, sumele lunare ce trebuia achitate drept chirii de familiile considerate cazuri sociale se situau între 59 de lei pentru o garsonieră şi 90 de lei pentru apartamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS