Acasă Local Traduceţi şi câştigaţi!

Traduceţi şi câştigaţi!

VÂLCEA. Tinerii de 17 ani se vor putea înscrie, începând de săptămâna aceasta, la un concurs de traducere care se va desfăşura în luna noiembrie, în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. „Juvenes Translatores“ este un concurs inedit pentru a-i recompensa pe cei mai buni traducători din Uniunea Europeană. Participanţii vor alege, din cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, limba textului pe care îl vor primi şi limba în care doresc să traducă.
Profesorilor de limbi străine le revine un rol esenţial în construirea unei Europe a multilingvismului.
Şcolile trebuie să îi pregătească pe copii să facă parte dintr-o societate deschisă altor culturi şi în care ei pot veni în contact cu persoane din multe ţări şi cu tradiţii diferite.
„Şcolile au un rol important în a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte gama abilităţilor de comunicare, inclusiv limba lor maternă şi limbile străine, dar şi competenţe de ordin intercultural. Toţi elevii vâlceni care vor să participe la acest concurs pot lua legătura cu profesorii de limbi străine pentru a se înscrie“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. În cadrul concursului „Juvenes Translatores“, textele participanţilor vor fi evaluate de traducătorii profesionişti din cadrul Direcţiei Generale Traduceri a Comisiei Europene. „Primii 27 de traducători, câte unul din fiecare stat membru, vor primi o diplomă. O excursie de două zile la Bruxelles, pentru două persoane, va fi oferită fiecărui laureat. Pe parcursul acestei vizite, câştigătorii concursului vor avea, de asemenea, ocazia de a-şi reprezenta şcolile în cadrul ceremoniei de anunţare a rezultatelor care se va desfăşura în prezenţa lui Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism“, a mai spus Paul Dumitrescu.

Exit mobile version