13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăr cu card european

Tânăr cu card european

Elevii şi studenţii pot solicita carduri europene, având astfel reduceri la peste 1.000 de produse, la achiziţionarea de cărţi sau calculatoare, beneficiind de intrare la preţ redus la manifestări culturale sau de altă natură, cât şi de asigurare de sănătate gratuită în străinătate.

Fie că este vorba de un spectacol la Opera Naţională din Bucureşti, de accesul în muzeele naţionale din ţară sau, de ce nu, în Muzeul Naţional Brukental, Peleş, Bran etc., elevii şi studenţii doljeni beneficiază de reduceri substanţiale la preţul taxei de intrare.
Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Asociaţia Euro < 26, membră în reţeaua europeană EYCA, a lansat ieri, la Craiova, campania „Mobilitate prin cultură“. Proiectul se adresează tuturor tinerilor până în 26 de ani şi constă într-o campanie de informare şi promovare a facilităţilor programului european Euro < 26, concomitent cu distribuirea a 120.000 de carduri Clasic Euro < 26 şi Student Euro < 26. Campania se desfăşoară în majoritatea oraşelor mari: Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Braşov. Proiectul conferă tinerilor, prin intermediul legitimaţiei, o ofertă culturală, educaţională, socială şi recreativă completă. Adolescenţii au acces în regim de reducere la reţeaua proprie a Autorităţii Naţionale pentru Tineret: centre de agrement, case de cultură ale studenţilor, centre de tineret, la Complexul Studenţesc Tei – Bucureşti, beneficiază de reduceri la taxa de şcolarizare, la achiziţionarea de calculatoare, la teatre şi discoteci craiovene implicate în proiect. Librăriile Cărtureşti sunt partenere în această campanie. „Piatra Neamţ, Alba Iulia, Timişoara, Predeal, Costineşti au devenit localităţi Euro < 26. Acest proces deschide perspective tinerilor din ţara noastră, cât şi din întreaga Europă“, a menţionat Natalia Porubin, coordonatoare proiect. Toţi elevii şi studenţii doljeni care vor să intre în posesia cardurilor europene se pot prezenta la Casa de Cultură a Studenţilor sau la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, singura condiţie fiind de a avea la ei o fotografie tip legitimaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS