21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO minoră şi-a dat foc

O minoră şi-a dat foc

O tânără de 15 ani din localitatea doljeană Rojişte a ales ieri o formă extremă de a spune că nu este iubită, stropindu-se cu gaz şi dându-şi foc în mijlocul curţii.

  Mihaela B., de 15 ani, din comuna Rojişte, s-a autoincendiat ieri, afirmând că nu mai suportă faptul că nu e dorită de nimeni. Tânăra care s-a stropit cu gaz şi şi-a dat foc în gospodăria bunicilor a fost salvată de săteni, însă a suferit arsuri de gradul doi pe 50 la sută din suprafaţa corpului, fiind transportată în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova de un echipaj SMURD.
Tânăra a fost salvată de vecini, care au sărit cu pături şi haine să stingă focul, ei fiind cei care au auzit şi cuvintele prin care Mihaela încerca să-şi motiveze gestul.

„Ardea şi ţipa ca din gură de şarpe“

Poliţiştii doljeni au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul, primele indicii ducând spre o tentativă de suicid. Motivele pentru care minora a ales să-şi dea foc urmează să fie stabilite în urma audierii martorilor şi rudelor acesteia. Până atunci, singurele indicii despre ce s-a întâmplat vin de la cei care au salvat-o. Sătenii spun că fata locuia numai cu bunica ei, însă, nefiind supravegheată, mai umbla prin sat. Părinţii locuiesc departe, în comuna Apele Vii, iar ieri, fata era singură acasă. „Chiar dacă avea 15 ani, cam pleca de acasă. Până acum a stat cu doi băieţi, unul de 13 ani şi unul de 17. Am văzut prin gard ceva arzând şi am auzit ţipete. Când ne-am uitat, ea era întinsă pe burtă, ardea şi ţipa ca din gură de şarpe. Au sărit bărbaţii şi au stins-o repede, după care am chemat salvarea. Repeta întruna că nu mai vrea să trăiască fiindcă nu o vrea nimeni“, a povestit Cornelia Simirean, care locuieşte alături.
Vecinii tinerei au mai spus că bunica fetei tocmai o adusese cu o zi în urmă de la tânărul la care stătea, acolo fiind implicată într-un scandal. „A stat la băiatul ăla şi am înţeles că i-a luat nişte haine cumnatei lui. Bunica s-a dus după ea şi a adus-o acasă, dar de aici şi până să-şi dea foc e mult. Numai ea ştie ce a fost în mintea ei ca să facă gestul ăsta“, a mai spus Cornelia Simirean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS