17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai puţine cazuri de violenţă în familie

Mai puţine cazuri de violenţă în familie

Cazurile de violenţă în familie ale căror victime sunt minorii sunt în scădere, după cum arată o statistică efectuată la nivelul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Violenţei în Familie, din cadrul Direcţiei de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie (DMSSF) Gorj.

Gorj. Cazurile de violenţă în familie înregistrate la nivelul judeţului Gorj au scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Violenţei în Familie au făcut numeroase campanii, care au avut un rol important în schimbarea mentalităţii şi a comportamentului în familie. „Este foarte important să găseşti modalităţi nonviolente ca să-ţi educi copilul. Noi am efectuat multe campanii şi observăm că numărul cazurilor de violenţă a scăzut“, a declarat Camil Deaconu, şeful acestei instituţii. Dacă în primele luni ale anului 2006, în Gorj au fost înregistrate 137 de cazuri cu 181 de victime, în aceeaşi perioadă a acestui an au fost înregistrate doar 91, soldate cu 110 victime.

Copiii- principalele victime

Cele mai multe victime ale violenţei în familie sunt copiii cu vârste între 14 şi 18 ani. În primele luni ale anului trecut, au fost bătuţi de către părinţi 92 de copii cu vârste între 14 şi 18 ani, în rândul minorilor de până în 14 ani înregistrându-se 84 de victime, 26 fiind în cazul tinerilor între 25 şi 35 de ani şi 90 în rândul femeilor.
În anul 2007, pe primul loc în topul victimelor sunt tot copiii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, fiind înregistrate 66 de victime ale violenţei în familie. Pe locul doi sunt femeile, respectiv 61 de cazuri, urmând copiii de până în 14 ani, respectiv 57 de victime. În rândul bărbaţilor s-au înregistrat 49 de victime.
Au existat 51 de cazuri de violenţă psihică, faţă de cea fizică, în care au fost raportate 36 de cazuri în acest an. Anul trecut, în aceeaşi perioadă au fost semnalate 57 de cazuri de violenţă psihologică şi 94 de violenţă fizică.
Majoritatea cazurilor de violenţă în familie sunt înregistrate în mediul rural. Anul trecut au fost semnalate 123 de violenţe în mediul rural şi 58 în cel urban.
Anul acesta, situaţia arată o reducere a acestor cazuri atât în mediul rural, unde au fost înregistrate 64 de cazuri, cât şi în cel urban – 46.
Camil Deaconu este optimist în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor de violenţă în familie, spunând că mentalitatea oamenilor va trebui să se schimbe, iar instituţiile abilitate vor acorda tot sprijinul pentru a ajuta persoanele aflate în astfel de situaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU