Acasă Local A început instruirea soldaţilor voluntari

A început instruirea soldaţilor voluntari

VÂLCEA. 70 de soldaţi voluntari, cu stagiul militar efectuat, au început miercuri instruirea la Centrul de Pregătire pentru Geniu „Panait Donici“ din Râmnicu Vâlcea pentru a deveni profesionişti. Instruirea a început cu o festivitate, la care au participat militarii, angajaţii unităţii, cadre militare în rezervă şi retragere, Prea Sfinţia Sa Episcopul Râmnicului, Gherasim Cristea, şi Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Din cadrul Ministerului Apărării au fost prezenţi colonelul Nicolae Mitu, de la Forţele Terestre ale Statului Major, şi colonelul Dumitru Ghiorăscu, de la Şcoala de Aplicaţie, Sprijin şi Luptă „General Irimia Grigorescu“ din Sibiu. Manifestarea a început cu o slujbă care a fost oficiată de Prea Sfinţia Sa, împreună cu un sobor de preoţi. După slujbă, au urmat discursul Episcopului Râmnicului şi cel al lui Dumitru Buşe.
„E o instituţie de care depinde existenţa statului, iar momentele importante se leagă de armată. Armata contribuie la liniştea şi siguranţa statului. Armata română a evoluat şi se impune pregătirea unor profesionişti, iar aici, azi, se pregăteşte prima serie“, a declarat preşedintele CJ.

Militarii sunt pregătiţi în două etape

Locotenent-colonelul Nicolae Ghiţă, comandantul Centrului de Pregătire pentru Geniu „Panait Donici“, a declarat cu ocazia începerii instruirii primei serii de militari voluntari: „Cei 70 de militari vor fi pregătiţi în două etape. Prima etapă are două săptămâni de pregătire, timp în care soldaţii vor fi căliţi. A doua etapă de pregătire are şapte săptămâni, perioadă în care militarii îşi vor însuşi cunoştinţele, îşi vor dezvolta rezistenţa fizică, psihică şi morală şi vor face instrucţie. Aţi ales o meserie nobilă de apărător al ţării.
Nu uitaţi că militarii cei mai buni vor fi selectaţi şi gradaţi la sfârşitul pregătirii, iar cei mai buni dintre cei mai buni ajung ofiţeri. Vă doresc succes şi să vă ajute Dumnezeu!“.
Colonel Dumitru Ghiorăscu le-a explicat soldaţilor voluntari că armata a fost şi rămâne o veritabilă şcoală a vieţii. „Sunteţi în faţa unui nou început şi e un orizont care implică oameni cu caractere tari, iar educaţia şi instruirea reprezintă un lucru esenţial în armată“, a precizat Dumitru Ghiorăscu. Adrian Mehedinţiu, reprezentantul militarilor voluntari, a spus că testele la care vor fi supuşi le dau speranţa că vor deveni profesionişti. „Una dintre motivaţiile pentru care am ales cariera militară este şi statutul României de ţară membră NATO. Credem că statutul de militar voluntar ne oferă încredere, respect, dar şi o situaţie financiară mai bună. Noi vom depune tot efortul în cadrul acestui program şi vom fi receptivi“, a declarat militarul. Adrian Mehedinţiu este din Drăgăşani şi spune că având stagiul militar făcut şi rude care au urmat o carieră militară a hotărât să devină militar voluntar. Din luna februarie a început să dea testele la unitate şi a decis să se facă militar profesionist pentru că îi plac disciplina şi haina militară.

Exit mobile version