Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Alarmă de gradul zero
Locatarii unui bloc din Drobeta Turnu Severin au fost evacuaţi de pompieri luni seară, întrucât în zona Crihala se simţea un miros înţepător de gaz. „Detaşamentul «Drobeta Turnu Severin» a intervenit cu o autospecială la blocul de locuinţe aparţinând Asociaţiei de Proprietari nr. 97, unde s-a semnalat miros puternic de gaze“, a declarat Liviu Borugă, locotenent ISU Drobeta. Pompierii au acţionat imediat şi, după ce au întrerupt energia electrică din zonă, au trecut la evacuări.
„S-au luat măsuri imediate de informare a locatarilor privind interzicerea folosirii comutatoarelor electrice, a surselor de aprindere cu flacără. Au fost evacuate zece persoane aflate în locuinţe“, a mai declarat locotenentul. În urma acestui incident, nu au fost înregistrate pagube materiale şi nici victime. (A.G.)

1.000 de copii ai străzii în Mehedinţi
Conform vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Drobeta Turnu Severin, Iancu Holtea, aproape 1.000 de copii din Mehedinţi sunt în situaţia disperată de a nu avea cu ce se hrăni, ce îmbrăca sau pe cineva apropiat, în măsură să le asigure o educaţie corespunzătoare. Din aceste motive, Consiliul Judeţean Mehedinţi va amenaja, în municipiul reşedinţă de judeţ, un adăpost de noapte pentru copiii străzii.
Potrivit vicepreşedintelui CJ, decizia a fost luată deja de consilierii judeţeni, îngrijoraţi de creşterea numărului copiilor abandonaţi în Mehedinţi. „Săptămâna viitoare vom face demersuri pentru identificarea unor resurse financiare extrabugetare, necesare creării acestei infrastructuri sociale de protecţie a copiilor ai căror părinţi au plecat în străinătate, la muncă, sau care nu mai vor să audă de ei“, a precizat Holtea. (A.G.)

Simpozioane pe tema prevenirii accidentelor de muncă
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va organiza un simpozion cu tema „Asigurarea unui mediu de muncă sănătos şi sigur în vederea prevenirii accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale“. Această acţiune este organizată cu ocazia „Zilei de comemorare a victimelor de muncă şi ale bolilor profesionale“, care este marcată pe 28 aprilie. Simpozionul s-a desfăşurat marţi, la Complexul Energetic Rovinari, iar în zilele următoare va avea loc la Complexul Energetic Turceni, la Casa de Cultură din Motru şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. (A.I.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version