24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemişi de Calangiu, reîncadraţi de justiţie

Demişi de Calangiu, reîncadraţi de justiţie

Cei opt medici care au fost daţi afară de la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru că nu au vrut să se pensioneze şi-au recâştigat în instanţă locurile de muncă.

O parte din medicii respectivi, printre care şi dr. Alexandru Cameniţă, s-au întors la serviciu ieri, în baza sentinţei civile pronunţate pe 23 aprilie de Tribunalul Dolj, Secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale.
Decizia Tribunalului Dolj este definitivă şi executorie. Spitalul de Urgenţă va trebui să achite medicilor o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând din 1 aprilie până la reintegrare.
Potrivit dr. Alexandru Cameniţă, şeful Clinicii de Neurochirurgie, la luarea deciziei au contribuit şi cele două adrese ale ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, EN nr. 925/22.06.2006 şi EN nr. 718/25.01.2007, prin care ministerul a aprobat menţinerea în activitate a medicilor pensionabili (care au împlinit vârsta de 65 de ani), până la intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre de guvern care stabileşte criteriile pe baza cărora urmează să se facă pensionarea. Hotărârea de guvern nu a apărut însă nici până astăzi.
Dr. Cameniţă susţine că nu are de gând să lase nepedepsită conducerea Spitalului de Urgenţă: „Dorim să stopăm aceste abuzuri la care suntem supuşi în permanenţă. Am făcut sesizări la Ministerul Sănătăţii şi la mai mulţi parlamentari. Am adus problemele noastre la cunoştinţa prefecturii şi consiliului judeţean şi am constatat că opinia lor ne este în totalitate favorabilă“.
Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Calangiu, nu a putut fi contactată în cursul zilei de ieri. Directorul de îngrijiri, Mariana Trică, a spus doar că decizia Tribunalului Dolj nu este irevocabilă şi va putea fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII