14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConstructorii expun la Teatrul Naţional

Constructorii expun la Teatrul Naţional

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova este, începând de ieri, gazda a zeci de produse şi accesorii necesare pentru construcţia şi amenajarea de locuinţe. Pe esplanada şi în foaierele teatrului şi-au găsit loc atât centrale termice, cât şi cărămizile, ţiglele, schelele metalice şi elementele de mobilier.

Cu toate că oferta de locuinţe nu acoperă nici pe departe cererea, industria construcţiilor din Craiova cunoaşte o dezvoltare tot mai mare. „Industria constructoare a înregistrat cel mai mare salt sub aspectul calităţii corelate cu scăderea preţului“, a declarat Gheorghe Albu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“. În perioada 24-28 aprilie, CCI „Oltenia“ organizează în incinta şi pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova cea de-a cincea manifestare expoziţională Doljconstruct-Climaterm-Mobex. Manifestarea se adresează atât producătorilor şi comercianţilor de materiale de construcţii, instalaţii sanitare, instalaţii pentru căldură şi climatizare, mobilă, cât şi celor care se gândesc să-şi construiască sau să-şi reamenajeze locuinţa.
Peste 90% din expozanţi sunt din Craiova

La eveniment expun 36 de firme din domeniu, din care peste 90% sunt din Craiova, de la care vizitatorii se pot informa despre materiale de construcţii, decoraţiuni interioare, corpuri de iluminat, articole sanitare, tâmplărie din lemn, PVC sau aluminiu, centrale termice, precum şi instalaţii de aer condiţionat, elemente de mobilier din lemn sau din fier forjat. La acestea se adaugă şi standurile CEC şi BRD, care-şi prezintă produsele de creditare pe domeniul ipotecar-imobiliar, incluzând şi construcţia de locuinţe. „Cea de-a cincea ediţie a manifestării prezintă noutăţi în domeniul construcţiilor, caracterizat de o evoluţie mereu ascendentă într-un tablou care nu întotdeauna a fost fericit pentru investiori, fie ei străini sau locali“, a spus Gheorghe Albu.

Oficialităţile „au ocolit“ inaugurarea Doljconstruct

Cu toate acestea, motivele pentru care oficialităţile oraşului nu au fost prezente la inaugurarea Doljconstruct 2007 rămân necunoscute. „Nu pot să comentez motivele pentru care nu au fost prezenţi – poate că nu le-a permis programul. Probabil că vor veni pe parcursul târgului“, a declarat George Moţăţăianu, organizatorul evenimentului.

Doljconstruct 2006 a reunit 56 de firme
Doljconstruct – Climaterm – Mobex de anul trecut, organizat în perioada 1-5 aprilie 2006, a fost gazdă a 56 de firme, din care peste 50% au fost societăţi din Craiova. Anul acesta însă, târgul organizat la Craiova îl „continuă“ pe cel de la Bucureşti, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care majoritatea firmelor expozante sunt din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS