22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeputatul Manta şi-a dat demisia

Deputatul Manta şi-a dat demisia

Deputatul conservator Pantelimon Manta nu mai este de duminică preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PC Gorj, acesta dându-şi demisia din fruntea filialei, alături de alţi cinci membri marcanţi.

GORJ. Conservatorii gorjeni nu mai au de diminică seară conducere la partid. Primul care şi-a dat demisia a fost preşedintele Pantelimon Manta, care este şi deputat ales pe listele fostei uniuni PSD + PUR, ultimul transformându-se ulterior în PC. Manta a organizat o conferinţă de presă în care şi-a expus pe larg motivele, plecarea sa din partid fiind anticipată de presă în urmă cu cel puţin două luni. Fostul şef al conservatorilor gorjeni, ex-preşedinte al PD Gorj, a declarat că nu s-a mai înţeles cu preşedintele Organizaţiei Centrale, Dan Voiculescu. De altfel, Pantelimon Manta a precizat că a avut săptămâna trecută o discuţie cu Dan Voiculescu, în urma căreia şi-a dat seama că trebuie să părăsească partidul, politica dusă de acesta nemaiconcordând cu principiile deputatului de Gorj. Manta a lansat în ultima perioadă atacuri la adresa conducerii Organizaţiei Centrale, acestea culminând cu dezicerea de decizia lui Dan Voiculescu de a-i exclude din PC pe fostul general Mircea Chelaru şi pe Codrin Ştefănescu.

Vrea independent

Fostul preşedinte al PC Gorj a declarat că nu intenţionează să se înscrie în alt partid, preferând să rămână independent o perioadă de câteva luni. Cu toate acestea, tot mai multe voci vorbesc de o apropiere a lui Pantelimon Manta de liberali. Deputatul a recunoscut că a discutat în urmă cu o lună cu lideri ai PNL, fără să menţioneze dacă a ajuns la vreo înţelegere în privinţa intrării în acest partid. „Mi-am dat demisia, pentru că aici oricum urma să se ajungă. Am evitat de fapt excluderea din partid, pentru că am aflat că se pregăteşte acest lucru. Nu numai mie, ci şi altor membri ai PC din ţară. Deocamdată nu mă interesează nici puterea, nici opoziţia, ci doresc să rămân independent o perioadă. Eu nu am afaceri, nu am nici alte interese care m-ar putea grăbi să intru într-un partid. Excluderea lui Chelaru a fost momentul decisiv în care am luat această hotărâre. Uite că i-am hulit timp de 15 ani pe traseiştii politici şi am ajuns şi eu în situaţia asta. O să mă gândesc bine. Nu m-am înţeles cu Băsescu, acum cu Voiculescu. Poate că trebuie să reflectez mai bine înainte de a face un pas spre alt partid. Mie nu îmi place să stau drepţi în politică“, a precizat deputatul Manta.

Laude pentru Morega

Manta a fost evaziv când a fost întrebat dacă există posibilitatea de a semna o adeziune pentru PNL Gorj, condus de Dan Ilie Morega. În ciuda ezitării, deputatul Manta a vorbit în termeni amiabili despre fostul erou al muncii socialiste. „Domnul Morega are şi calităţi. Şi chiar destule. Aş putea să apreciez ca pozitivă colaborarea cu dânsul, când am avut ocazia să lucrăm împreună. S-a ţinut de cuvânt în tot ce am stabilit“, a spus Pantelimon Manta. La rândul său, preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a făcut public faptul că liberalii îl aşteaptă cu braţele deschise pe Pantelimon Manta şi că acesta poate să se înscrie în partid când doreşte. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deputatul PD, Marcel Romanescu, intrat în dizgraţia liderului democrat Ionel Manţog. De altfel, Marcel Romanescu i-a fost asistent lui Dan Ilie Morega la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Alte demisii

Alături de Pantelimon Manta, de la conducerea filialei judeţene a PC Gorj au mai plecat şi alţi membri de vază, între care vicepreşedintele Constantin Fâcea, secretarul PC, Cristian Manolache, preşedintele Organizaţiei Municipale Târgu Jiu, Gheorghe Iliescu, precum şi vicele PC Motru, Florian Ionescu. De asemenea, tot de la organizaţia Târgu Jiu a plecat şi prim-vicepreşedintele Florin Şarapatin. Toţi au motivat că au renunţat la funcţii pentru că nu mai sunt de acord cu politica promovată în ultima perioadă de conducerea partidului. Dacă Pantelimon Manta a plecat din partid, cei cinci enumeraţi mai sus au ales să îşi păstreze calitatea de membru PC, renunţând numai la funcţiile de conducere. Aceştia vor lua decizia de a părăsi  organizaţia în funcţie de reacţia pe care o va avea Dan Voiculescu. În prezent, prim-vicepreşedintele PC Gorj, Sabin Popescu, asigură interimatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS