Acasă Local Primăria împarte amenzi

Primăria împarte amenzi

Poliţiştii comunitari şi corpul de control al primarului din Râmnicu Vâlcea au aplicat amenzi de aproape 5.000 de lei săptămâna trecută.

VÂLCEA. Poliţiştii comunitari din Râmnicu Vâlcea au aplicat săptămâna trecută amenzi în valoare totală de 1.980 de lei. Potrivit reprezentanţilor PC, majoritatea celor 16 sancţiuni contravenţionale şi opt avertismente scrise au fost date în special pentru încălcarea normelor de salubritate.
În aceeaşi perioadă, patrulele mixte, formate din poliţişti comunitari şi agenţi de ordine publică au aplicat şapte amenzi în valoare totală de 700 de lei pentru abateri de la Legea nr. 61 din 1991, republicată, privind ordinea şi liniştea publică. Aceleaşi patrule, în cadrul activităţilor obişnuite, au descoperit un minor fără adăpost, pentru care s-au făcut demersurile privind internarea într-un centru de plasament. Poliţia Comunitară a fost solicitată, de asemenea, pentru asigurarea ordinii cu ocazia unor evacuări de persoane din municipiu. În primul caz este vorba de un chiriaş al unei locuinţe sociale din Ostroveni, împotriva căruia s-a finalizat procesul intentat de primărie pentru datoriile mari la întreţinere şi distrugerea apartamentului închiriat.
În cel de-al doilea caz, este vorba de evacuarea a două persoane de etnie romă care îşi improvizaseră un adăpost pe strada Eugen Ciorăscu, lângă digul de pe râul Olt. În ambele situaţii, nu s-au înregistrat evenimente deosebite, aşa cum reiese din informarea celor de la PC.

Au început verificările autorizaţiilor e alimentaţie publică

Corpul de control al primarului a început săptămâna trecută verificările în vederea sancţionării comercianţilor care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică şi care nu au obţinut autorizaţia eliberată de primărie. În urma controlului, 12 agenţi economici au fost invitaţi la sediul instituţiei pentru a lua la cunoştinţă de procesul-verbal de contravenţie.
Potrivit hotărârii de consiliu local ce reglementează obligativitatea obţinerii unei asemenea autorizaţii, amenzile pentru această abatere sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.
Pe lângă verificările în acest sens, inspectorii CCP au desfăşurat şi acţiunile de control specifice. Doi proprietari de terenuri au fost sancţionaţi cu amenzi de câte 400 de lei pentru depozitarea unor deşeuri şi obiecte inestetice şi pentru că nu au luat măsuri de îndepărtare a vegetaţiei crescute abundent pe terenurile proprii.
De asemenea, au fost date alte două amenzi, una în valoare de 1.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind transportul greu şi aprovizionarea, iar cealaltă, în valoare de 500 de lei, pentru parcarea autovehiculului aparţinând unui agent economic pe domeniul public, după programul de lucru.

Exit mobile version