22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElectrica Oltenia are clienţi din lumea de dincolo

Electrica Oltenia are clienţi din lumea de dincolo

Urmaşii unui cetăţean din localitatea Bărăşti, judeţul Olt, decedat în urmă cu 17 ani, au primit două facturi de la SC ELECTRICA Oltenia, în care li se comunică faptul că decedatul Nicolae Teofilescu trebuie să achite curentul consumat, societatea înţelegând totuşi că întârzierea a fost cauzată de motive obiective.

GORJ.  SC ELECTRICA OLTENIA a dat lovitura pe piaţa contractelor încheiate cu beneficiarii, reuşind să trimită o factură unui client plecat de ceva vreme pe lumea cealaltă. Cu toate că a decedat în 1990, la 90 de ani, Nicolae Teofilescu a primit de la SC ELECTRICA OLTENIA, filiala Olt, două facturi prin care i se aduce la cunoştinţă că are de plătit curentul electric consumat până pe 14.03.2007. Data scadentă pentru factura respectivă este 29.03. 2007. Întrucât nu au mai primit nici un semn de viaţă de la Nicolae Teofilescu, cum că ar vrea să achite ceva din suma de 473,98 lei, furnizorul de energie electrică s-a apucat să îi caute rudele. Şi a ajuns în Gorj…

Au rămas mască…

Urmaşii lui Nicolae Teofilescu, care locuiesc în Târgu Jiu, au rămas stupefiaţi când s-au trezit cu facturile şi înştiinţările de plată. Acestea cuprind şi avertismente privind penalizarea consumatorului, în caz de neplată la timp. La un moment dat, tonul dur al textului din actul respectiv se îndulceşte, cei de la ELECTRICA înţelegând, se pare, situaţia lui Nicolae Teofilescu, care şi-a luat rămas bun de la această lume în urmă cu 17 ani: „Compania noastră este onorată că sunteţi partenerul nostru comercial şi vă asigurăm că suntem preocupaţi de îmbunătăţirea serviciilor şi produselor noastre care vor duce la îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţi noştri… Suntem convinşi că din cauza unor cauze obiective nu aţi reuşit să achitaţi datoriile restante către compania noastră până în acest moment, de aceea vă recomandăm să faceţi demersurile necesare achitării acestora. În situaţia în care între timp aţi achitat debitele restante, vă rugăm a lua în calcul situaţia reală la data primirii acestei scrisori“, se menţionează în adresa de la ELECTRICA OLTENIA.

Nu mai există nici casa

Mircea Offenberg din Târgu Jiu, ginerele regretatului Nicolae Teofilescu, a crezut iniţial că cineva vrea să îi facă o glumă proastă, însă a realizat că nu este de glumit, când a văzut termenul scadent. Uimirea a fost cu atât mai mare cu cât casa în care a locuit Nicolae Teofilescu în timpul existenţei sale a fost demolată, iar terenul vândut: „A murit la 90 de ani şi ţin minte şi acum când l-am îngropat. Nu avea cum să ne facă una ca asta. Cum să consume curent şi mort?! Eu nu am mai auzit aşa ceva. Le-am trimis şi o scrisoare celor de la ELECTRICA în care le solicitam să îmi explice cum au reuşit să întreţină o relaţie comercială cu lumea de dincolo. Le-am spus să se ducă la el să îi ceară banii, dacă or putea. Şi să facă o pomană cu ei. În 1990 a murit. Prin 1995 s-a prăbuşit acoperişul de la casă şi a venit un electrician de la ei şi a făcut debranşarea de la locuinţă. A ridicat contorul, consola, tabloul electric, pe proces-verbal. Mai târziu am vândut şi terenul, acum este altcineva proprietar. Ce nu înţeleg din toată povestea asta e cum au reuşit să calculeze cât curent a consumat?!“, a povestit Mircea Offenberg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS