5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ştiri IT&C

SanDisk şi Sony anunţă cardurile de memorie SxS

SanDisk şi Sony se vor alia pentru a produce un card de memorie SxS de mare viteză, care va fi proiectat pentru camerele video profesionale şi pentru sistemele de editare video nonliniare.
Anunţat la expoziţia organizată în Las Vegas de către National Association of Broadcasters, cardul de memorie SxS foloseşte memoria flash şi respectă standardele ExpressCard impuse în această industrie. Cardurile SxS produse în colaborare de SanDisk şi Sony vor deveni disponibile pe piaţă în cursul acestui an, iar Sony a anunţat că va adapta formatul pentru camerele video profesionale din seria XDCAM EX.
Noua cameră video Sony PDW-F355 prosumer HD va fi primul produs ce va folosi noile carduri. Camera va fi echipat cu două sloturi pentru carduri de memorie, iar utilizatorii vor putea înregistra aproximativ 120 de  minute pe cele două carduri cu memorie de 16 GB. Iniţial, planul companiei Sony este acela de a pune la dispoziţia utilizatorilor carduri de memorie flash de 8 GB şi de 16 GB.
SxS este primul mediu de stocare de tip PCI Express. Acest sistem oferă o viteză maximă de transfer a datelor de 2,5 GB pe secundă, de două ori mai rapid decât mediile de stocare bazate pe carduri normale. În plus, SanDisk şi Sony au optimizat protocolul tehnologic pentru controlarea comunicaţiei dintre hardware şi cardurile de memorie SxS pentru a face posibil transferul cu mare viteză al fişierelor mari, precum filmările video de înaltă definiţie, către PC-uri pentru editare video non-liniară. Viteza de transfer estimată pentru noile carduri de memorie SxS este de 800 megabiţi pe secundă.
Cardurile de memorie SxS folosesc module Express Card/34 (34 mm lăţime, 5 mm înălţime şi 75 mm lungime), adică de două ori mai mici decât cardurile folosite pentru PC-uri. Din acest motiv cardurile pot fi folosite şi împreună cu camere video profesionale, care sunt mai mici şi mai uşoare, iar capacitatea de stocare este la fel de mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS