8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoacrele - inamicul public nr.1

Soacrele – inamicul public nr.1

În cazul în care bărbatul de alături nu este tocmai tipul de soţ pe care vi l-aţi dori, de acum înainte ştiţi cine e de vină. Potrivit unui studiu recent, toate defectele bărbaţilor au la bază proasta educaţie primită de la mame, adică de la soacrele dumneavoastră.

Într-un sondaj recent, redactorii revistei Donna Moderna „şi-au luat la întrebări“ cititoarele în legătură cu dorinţele şi criticile lor în ceea ce priveşte partenerul. Rezultatele au fost clare. Bărbatul perfect trebuie „cultivat“ de mic. Pentru 51 la sută dintre respondente, din cauza educaţiei primite în familie, în special de la mame, bărbaţii sunt mult mai leneşi.  62 la sută dintre persoanele intervievate sunt de părere că mamele ar trebui să îşi înveţe „odoarele“ de mici să dăruiască flori femeilor, în timp ce 26 la sută afirmă că aceştia ar trebui instruiţi „din faşă“ să se prefacă politicos că nu observă celulita depusă în anumite zone. În ceea ce le priveşte pe doamne, o treime dintre ele ar dori să îşi reeduce partenerul şi să îl înveţe să le însoţească la shopping, o treime ar dori ca alesul lor să le privească mai des în ochi şi să le invite mai des la plimbare. Din sondajul realizat de Swg pe un eşantion compus din mame de băieţi cu vârste de peste şase ani, rezultă că foarte multe dintre doamne au două dorinţe: soţii lor să participe mai mult la treburile gospodăreşti şi să fie un pic mai tandri cu ele. Uşor de spus, greu de făcut.

Bărbaţii – departe de treburile gospodăreşti

În ciuda faptului că 79 la sută dintre doamnele intervievate au declarat că soţii lor sunt de acord cu comportamentul starurilor masculine care îşi însoţesc partenerele la cumpărături, ies cu copiii la plimbare şi le schimbă scutecele, procentul femeilor norocoase, care au parte de ajutorul partenerilor în gospodărie, este de doar 50 la sută. În ceea ce privişte treburile casnice, 44 la sută dintre mămicile intervievate au declarat că îşi învaţă băieţii să aranjeze şi să strângă masa, 44 la sută le dau lecţii de gătit încă de mici, pentru ca aceştia să devină independenţi întru totul. În acelaşi timp, 29 la sută nu vor încă să îşi înveţe copii să gătească,  ele fiind convinse că au timp suficient să înveţe la maturitate. Aşadar, nu surprinde deloc faptul că în zilele nostre există încă o groază de „mămoşi“, care îşi lasă lucrurile în dezordine, sunt aşteptaţi cu masa pusă fără a mişca un deget şi vorbesc mai ales despre fotbal cu prietenii lor. Este adevărat însă că în cazul bărbaţilor mai tineri lucrurile s-au mai schimbat, taţii sunt mai prezenţi în viaţa copiilor lor şi participă „cot la cot“ cu mamele la educaţia lor.

Mame de băieţi

„Mamele trebuie să recunoască în fiul lor diversitatea masculină. Este absolut normal ca la început să îi acorde toată atenţia necesară. Însă la un anumit moment trebuie să facă diferenţa între comportamentul rebel, care trebuie înlăturat, şi comportamentul tipic de bărbat. O anumită rezistenţă la mângâierile mamei trebuie recunoscută ca o trăsătură de caracter masculină care trebuie respectată“, spune psihologul Gianna Schelotto. Şi asta nu e tot. „Mama trebuie să respecte libertatea copilului său, dar trebuie să îl înveţe şi să nu îi încalce propria libertate. Dacă nu, riscă să ofere băiatului o imagine feminină extrem de disponibilă, şi nu una de autonomie şi forţă“, spune psihologul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS