10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalObiceiuri care dăunează relaţiei

Obiceiuri care dăunează relaţiei

Indiferent dacă sunteţi căsătorită de ceva timp sau dacă doar locuiţi împreună cu partenerul dumneavoastră, trebuie să recunoaşteţi că aveţi tendinţa de a intra într-o rutină care, vrând nevrând, afectează într-un fel sau altul modul în care vă comportaţi. Există câteva deprinderi „nefaste“ pentru relaţia dumneavoastră, anumite greşeli pe care ar fi bine să le evitaţi pentru a fi mereu îndrăgostiţi ca în prima zi.

Greşeala nr. 1: Vă uitaţi la televizor în timpul mesei
De ce este nefastă: A lua masa împreună înseamnă a petrece puţin timp ochi în ochi cu partenerul dumneavoastră. Televiziorul vă va atrage întreaga atenţie şi astfel nu aveţi vreme să vă puneţi la curent cu ultimele noutăţi din viaţa bărbatului de lângă dumneavoastră şi să vă „regăsiţi“ după ce aţi petrecut atâtea ore separat.
Rezolvare: Stabiliţi să petreceţi 30 – 45 de minute în fiecare seară vorbind, cu televizorul stins. Astfel îi veţi arăta partenerului dumneavoastră că atunci când nu sunteţi la serviciu vă dedicaţi total lui şi relaţiei pe care o aveţi. În tot acest timp ignoraţi telefonul şi lăsaţi-vă mobilul în altă cameră. În câteva zile veţi simţi o apropiere.

Greşeala nr. 2: Faceţi sex mai rar
De ce este nefastă: Dacă începeţi să faceţi sex din ce în ce mai rar, corpul şi creierul dumneavoastră intră şi ele „în rutină“ şi se obişnuiesc cu un grad mai scăzut de intimitate şi din această cauză veţi rezista mai mult timp fără a simţi nevoia de apropiere fizică.
Rezolvare: Nu aşteptaţi să vă vină cheful. Nu faceţi sex numai când simţiţi nevoia, ci de fiecare dată când acest gând doar vă trece prin minte. Veţi constata că aceste iniţiative vă vor revigora sentimentele şi trăirile şi prin urmare veţi dori mai des apropierea fizică.

Greşeala nr. 3: Nu vorbiţi cu el în timpul zilei
De ce este nefastă: Veţi începe să vă îndepărtaţi din punct de vedere emoţional pentru că veţi gândi în subconştient că partenerul nu se gândeşte la dumneavoastră (şi la nevoile dumneavoastră) în timpul zilei.
Rezolvare: Menţineţi legătura cu el în timpul zilei, trimiţându-i un e-mail scurt sau un mesaj doar pentru a-l întreba cum îi este ziua şi cum îi merge. În plus, încercaţi să faceţi ceva drăguţ pentru el în fiecare zi (cumpăraţi-i sau, şi mai bine, pregătiţi-i desertul preferat ori sunaţi-l de la magazin şi întrebaţi-l dacă are nevoie de ceva).
Aceste gesturi dovedesc că sunteţi atentă la nevoile partenerului dumneavoastră.
Greşeala nr. 4: Nu vă mai alintaţi
De ce este nefastă: Vă veţi îndepărta unul de celălalt.
Rezolvare: Faceţi gesturi mici, dar pline de însemnătate. De exemplu, nu uitaţi să vă sărutaţi înainte de a pleca de acasă, priviţi-vă în ochi când vorbiţi şi faceţi-vă mici complimente în timpul săptămânii. Vi se pare că nici nu vă aude când încercaţi să îi spuneţi ceva în momente „cruciale“ pentru el (de exemplu, când se uită la un meci de fotbal)? Nu încercaţi să vorbiţi cu el când televizorul este aprins. Dacă totuşi este important, daţi televizorul pe mut sau păstraţi discuţia pentru mai târziu, când veţi fi la masă ori în dormitor, unde nu veţi mai fi deranjaţi.

Greşeala nr. 5: Nu vă certaţi
De ce este nefastă: Într-o căsnicie sau într-o relaţie stabilă nu strică să aveţi păreri diferite, pentru că astfel aveţi posibilitatea de a vă exprima individualitatea. Dacă discutaţi despre probleme chiar în momentul în care apar le veţi rezolva mai uşor decât dacă aţi aştepta până când acestea devin stringente.
Rezolvare: Spuneţi ceea ce gândiţi în aşa fel încât să arătaţi că respectaţi şi punctul de vedere al celuilalt. De exemplu, dacă spuneţi ce vă deranjează şi propuneţi să discutaţi pentru a rezolva problema împreună, conversaţia se va desfăşura pe un ton calm, doar că trebuie să faceţi amândoi compromisuri pentru ca situaţia să rămână la fel.

Greşeala nr. 6: Ieşiţi mai mult cu prietenii decât cu partenerul
De ce este nefastă: Dă impresia că prietenii dumneavoastră sunt mai importanţi.
Rezolvare: Programaţi-vă să ieşiţi cu gaşca de prieteni de câteva ori pe lună, dar asiguraţi-vă că partenerul dumneavoastră este „pus în gardă“. Este important să aveţi prieteni, în măsura în care timpul petrecut cu aceştia nu vă afectează relaţia cu partenerul. Este indicat ca grupul de prieteni să fie format din persoane pe care partenerul le cunoaşte şi în care are încredere, pentru a nu avea motive de îngrijorare.

Greşeala nr. 7: Daţi prea multe detalii părinţilor sau socrilor
De ce este nefastă: Acest lucru dovedeşte că nu sunteţi prea „devotată“ partenerului dumneavoastră. Părinţii (nici ai dumneavoastră, nici ai lui) nu trebuie să ştie anumite lucruri pe care partenerul nu le ştie sau lucruri pe care el nu ar vrea ca alţii să le ştie.
Rezolvarea: Fiţi discretă în ceea ce priveşte detaliile despre partenerul dumneavoastră chiar şi când el nu este de faţă. Dacă este ceva ce nu aţi spune când el este de faţă, mai bine nu mai spuneţi deloc. Pentru că, gândiţi-vă, aţi dori ca şi el să facă acelaşi lucru pentru dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS