12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEuropenii, nesatisfăcuţi de viaţa sexuală

Europenii, nesatisfăcuţi de viaţa sexuală

În Europa, doar patru persoane din zece par să fie pe deplin satisfăcute de propria viaţă sexuală. Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de compania producătoare de prezervative Durex, se pare că europenii şi-au pierdut simţul aventurii şi interesul în ceea ce priveşte viaţa sexuală.

Ancheta mondială legată de satisfacţia sexuală a fost realizată pe un eşantion reprezentativ de 26.032 de persoane din 26 de ţări. Cu toate că studiul a scos în evidenţă faptul că în Europa nivelul de satisfacţie sexuală al locuitorilor este destul de scăzut, 67 la sută dintre locuitorii Bătrânului Continent au precizat că sexul constituie nu doar o parte fundamentală a vieţii, ci reprezintă şi un indice al propriei sănătăţi. Studiul a scos în evidenţă că în ultimul timp s-au schimbat şi priorităţile pentru europeni atunci când vine vorba despre viaţa sexuală. Aceştia au declarat că apreciază mult mai mult dragostea în sine şi timpul petrecut alături de partener decât actul sexual.
La nivel mondial, 44 la sută dintre persoane s-au declarat pe deplin satisfăcute de propria viaţă sexuală. În fruntea clasamentului se situează africanii (66 la sută), urmaţi de nord-americani şi latino-americani (48 la sută). Cel mai puţin satisfăcuţi de viaţa sexuală sunt locuitorii Asiei, doar 35 la sută dintre aceştia fiind mulţumiţi de acest aspect al vieţii lor. Acest nou studiu evidenţiază faptul că satisfacţia sexuală este rezultatul unui echilibru între experienţele fizice şi componenta emotivă şi că extrem de importante sunt şi lipsa durerii şi a problemelor de natură sexuală.

Latino-americanii, cei mai activi sexual

Europenii au în medie 120 de raporturi sexuale pe an, situându-se deasupra mediei globale care este de 103. Latino-americanii sunt cei mai activi din punct de vedere sexual, având în medie 138 de raporturi sexuale pe an, în timp ce nord-americanii şi africanii au în medie 86 de raporturi pe an.
Atingerea orgasmului este  alt element fundamental pentru stabilirea nivelului de satisfacţie sexuală. 46 la sută dintre persoanele interogate au precizat că ajung în mod regulat la orgasm. Latino-americanii sunt cei care ajung cu cea mai mare frecvenţă pe culmile plăcerii (65 la sută).
La polul opus se situează asiaticii, doar 34 la sută dintre aceştia precizând că ajung în mod frecvent să simtă maximul de plăcere sexuală. În ceea ce-i priveşte pe europeni, 57 la sută dintre aceştia au afirmat că ajung la orgasm în mod regulat.
Pentru 44 la sută dintre europeni, lipsa stresului şi a oboselii ar determina o îmbunătăţire semnificativă a nivelului de satisfacţie sexuală.
Concluzia la care au ajuns autorii studiului este aceea că europenii au mai multe raporturi sexuale pe an şi ajung la orgasm de mai multe ori decât ceilalţi locuitori ai planetei, însă nivelul de satisfacţie sexuală este mic şi asta din cauza programului încărcat, a stresului şi a oboselii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS