Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Copilul unui primar, falsificator de bani
Copilul primarului din Poroina Mare, Mehedinţi, a încercat, joi noapte, să plaseze la o tarabă o bancnotă falsă de 100 de lei. Profitând de aglomeraţie, el a dorit să cumpere un produs de artizanat în valoare de cinci lei. În timp ce aştepta să primească restul, vânzătorul a sesizat că banii sunt falşi şi l-a luat la întrebări, moment în care tânărul a rupt-o la fugă. Vânzătorul a anunţat imediat poliţia şi în numai 30 de minute tânărul a fost prins. Mehedinţeanul a declarat că a copiat singur banii, cu ajutorul unui calculator şi cu o imprimantă color. Tânărul le-a declarat oamenilor legii că nu a falsificat decât acea bancnotă, fiind la prima încercare. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să petreacă cinci ani după gratii.  (A.G.)

Două tentative de omor într-o zi
Gheorghe Feroiu, de 40 de ani, din comuna Leleşti, judeţul gorj, s-a certat cu unul dintre consătenii săi, Gheorghe Lătăreţu, de 39 de ani. Feroiu l-a lovit cu un topor în cap pe Lătăreţu, care este acum internat în spital. Un scandal similar a avut loc şi în comuna gorjeană Bungeşti-Ciocadia, unde Daniel Mutu, de 35 de ani, l-a lovit pe Ion Căprăroiu cu un topor în zona capului. Victima se află la Spitalul de Urgenţă din Craiova, fiind în stare gravă. Între cei doi bărbaţi, conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool. Gheorghe Feroiu şi Daniel Mutu au primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, fiind acuzaţi de tentativă de omor.                             (M.F.)

Minor accidentat
Un motociclist a lovit ieri, în jurul orei 11.30, un copil de numai patru ani. Tibere A., de 35 de ani, din comuna Husnicioara, judeţul Mehedinţi, conducea un moped Yamaha pe bulevardul Mihai Viteazul din Drobeta Turnu Severin, moment în care a accidentat copilul de patru ani, din municipiu, care, nefiind supravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. Micuţul a fost transportat în stare de şoc la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, cu multiple leziuni la cap şi la coloana cervicală. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 184, alin. 1 şi 3 din Codul Penal.                               (A.G.)

A furat un viţel
Lucrătorii Postului de Poliţie Dîrvari au fost sesizaţi de G.C., din localitate, că autori necunoscuţi i-au furat de pe izlazul comunal un viţel. Poliţiştii au descoperit că hoţul este Ilie D., de 26 de ani, din comuna Obârşia de Câmp, sat Izimşa, judeţul Mehedinţi. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru a se stabili întreaga activitate infracţională a acestuia.
(A.G.)

Opt permise reţinute într-o zi
Opt şoferi vâlceni şi-au pierdut joi permisele de conducere din cauză că au încălcat normele codului rutier. Serviciul Poliţiei Rutiere a efectuat două acţiuni pe linie de prevenire a evenimentelor şi a aplicat 100 de sancţiuni în valoare totală de 5.199 de lei şi 76 de puncte de penalizare. Au fost soluţionate documentele pentru 33 de tamponări, pe lângă cele opt permise de conducere fiind ridicate şi patru certificate de înmatriculare. Activitatea serviciului s-a desfăşurat pe DN 64, DN 67, DN 7, în municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani şi în oraşele Bălceşti şi Horezu.           
(S.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version