11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cel mai vechi aparat de fotografiat din lume – scos la licitaţie

Cel mai vechi aparat de fotografiat din lume, un „Daguerreotype“ din 1839, aparţinând fabricii pariziene Susse Freres, va fi scos la vânzare. După cum informează Libero.it, până la licitaţia care va avea loc la Viena pe 26 mai, aparatul, descoperit recent în Bavaria, va putea fi admirat la galeria vieneză Westlicht, unde a fost expus. În custodia mai multor muzee din lume există 12 exemplare de acest tip.

Roman Abramovici vrea vacanţă pe Lună

Multimiliardarul rus Roman Abramovici intenţionează să petreacă o vacanţă pe Lună, informează site-ul thesun.co.uk. Călătoria de peste 800.000 de kilometri către Lună ar dura o săptămână şi ar costa nici mai mult, nici mai puţin decât 150 de milioane de lire sterline. Însă, fostul cosmonaut rus Aleksei Leonov spune că banii nu sunt o problemă pentru magnatul de 40 ani, a cărui avere este estimată la 11 miliarde de lire sterline. „Am vorbit cu el despre asta şi îşi doreşte foarte mult să treacă prin această experienţă. Eu sunt sigur că va merge pe Lună“, a spus Leonov.

A învăţat să vorbească de la un papagal

Un băieţel autist care nu putea să vorbească a învăţat primele cuvinte cu ajutorul unui papagal, informează site-ul thesun.co.uk. Dylan Hargreaves, de patru ani, avea dificultăţi severe de învăţare şi până la această vârstă nu rostise nici măcar un cuvânt, însă papagalul Barney l-a ajutat să spună „noapte bună“, „mama“, „tata“, „salut“ şi „pa“. Logopezii care se ocupă de Dylan sunt încrezători că băieţelul va face progrese şi mai mari. Michelle Hargreaves, mama copilului, a declarat: „Barney ne-a schimbat vieţile. Înainte să îl avem, Dylan încerca să comunice, dar nu reuşea să articuleze sunetele. Apoi, l-am cumpărat pe Barney şi, după câteva luni, Dylan a început să vorbească. A fost un singur cuvânt, dar acela a fost începutul. Seara, la culcare, îmi urează «noapte bună!», iar acest lucru înseamnă enorm pentru mine“.

Matthew McConaughey – cea mai sexy figură din ceară

Vizitatorii Muzeului de ceară „Madame Tussauds“ din Las Vegas l-au desemnat pe actorul Matthew McConaughey „cea mai sexy celebritate de sex masculin“. După cum informează site-ul starpulse.com, chipul din ceară al actorului a fost dezvelit pentru vizitatorii Muzeului „Madame Tussauds“, acesta fiind atracţia serii. „Am realizat un sondaj, în care i-am rugat pe vizitatorii noştri să aleagă cea mai sexy celebritate a muzeului, iar Matthew a ieşit câştigător“, a declarat Adrian Jones, managerul Muzeului „Madame Tussauds“ din Las Vegas. Statuia din ceară a actorului îl prezintă pe acesta într-o poziţie obişnuită, picior peste picior, îmbrăcat într-o pereche de blugi şi un tricou. „Sunt încântat că am stat în afacere suficient de mult timp încât mă număr pe lista celebrităţilor de la «Madame Tussauds»“, a declarat McConaughey.

Beyonce, acuzată de plagiat

Cântăreaţa britanică Des’ree a dat-o în judecată pe celebra solistă Beyonce, acuzând-o de plagiat. După cum informează Libero.it, motivul disputei este piesa „I’m kissing you“, despre care Des’ree susţine că a fost copiată de Beyonce fără acordul ei. Potrivit solistei britanice, ea a încercat să rezolve situaţia pe cale amiabilă, dar Beyonce nu a ţinut cont de pretenţiile sale. Melodia face parte de pe noul album „B’Day/ Still in Love (Kissing you)“. Des’ree cere 150.000 de dolari despăgubiri, precum şi oprirea vânzării sau difuzării melodiei.

Christina Ricci, sătulă de sex

Christina Ricci nu va mai accepta roluri în care va trebui să se dezbrace, pentru că experienţa trăită în ultimul său proiect cinematografic a epuizat-o. După cum informează site-ul teenhollywood.com, actriţa de 27 de ani a fost extenuată după ce a filmat scenele fierbinţi alături de Justin Timberlake pentru pelicula „Black Snake Moan“. „Ultimul film la care am lucrat m-a epuizat fizic. Am făcut suficient sex încât să-mi ajungă pentru următorii doi ani din cariera mea“, a declarat Christina Ricci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS