12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScenarii pentru eliminarea lui Băsescu

Scenarii pentru eliminarea lui Băsescu

Preşedintelui Traian Băsescu i se pregăteşte debarcarea definitivă din funcţie. Avertismentul a fost transmis de liderii Partidului Democrat şi ai celui Liberal Democrat.

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri că tandemurile PSD-PNL, PRM-UDMR, cu sprijinul PC, pregătesc în culise ca actualul preşedinte să nu mai poată candida, informează NewsIn. Videanu a adus ca dovadă un exemplar al unui proiect de lege pe care duşmanii lui Băsescu l-ar coace în secret. „Sunt cinci – şase laboratoare care lucrează la modificarea Legii electorale. Este un proiect de lege care este extrem de elocvent: nu pot candida persoanele care au fost suspendate din funcţia de preşedinte al României. Atragem atenţia public şi avertizăm asupra implicaţiilor de ordin politic pe care poate să le aibă acest demers şi le cerem partidelor să stopeze acest demers care restrânge drepturile constituţionale ale actualului preşedinte de a candida“, a precizat liderul PD. Videanu a mai spus că acest demers de modificare a Legii electorale este „expresia aceleiaşi frici a partidelor“ care au hotărât şi amânarea europarlamentarelor.
Şi Valeriu Stoica, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Naţionali ai PLD, a declarat că are astfel de informaţii. „Această coaliţie a pus în circulaţie trei scenarii: să i se interzică dreptul de a mai candida, revizuirea Constituţiei pentru desfiinţarea funcţiei prezidenţiale şi posibila arestare a lui Traian Băsescu în momentul în care i se ridică imunitatea“, a declarat acesta.
La rândul său, preşedintele PD, Emil Boc, susţine că are date conform cărora se doreşte schimbarea din funcţie a procurorului general al României şi a procurorului-şef al DNA. „Dacă acest lucru se va întâmpla, în iunie va fi activată clauza de salvgardare pe justiţie“, a spus Boc.
Atât guvernul, cât şi pesediştii au negat existenţa unui astfel de proiect. În timp ce secretarul general al guvernului a declarat că foaia prezentată de preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, este uşor de fabricat, neavând nici un număr de înregistrare, PSD spune că nu intenţionează să facă „mari schimbări de sistem“ numai pentru a înclina balanţa în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu.                           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS