12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSANITAS Dolj are o nouă conducere

SANITAS Dolj are o nouă conducere

Uniunea Sindicatelor SANITAS Dolj şi-a desemnat ieri conducerea pentru următorii patru ani. La Conferinţa organizaţiei judeţene, desfăşurată în sala de şedinţe a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, au participat 83 de delegaţi de la unităţi sanitare din întregul judeţ, care au avut şi drept de vot. În urma votului secret, au fost aleşi preşedinte – Ileana Ionescu (se află la cel de-al doilea mandat consecutiv), vicepreşedinţi – Constanţa Bărbulescu (de la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova), Ion Cotojman (de la Spitalul de Urgenţă Craiova) şi Viorel Gavrilescu (preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor Dolj), iar în funcţia de secretar – Cristina Popescu (de la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova).
Alegerile s-au desfăşurat într-o atmosferă degajată, având în vedere că aleşii nu au avut contracandidaţi. La Conferinţa SANITAS Dolj au participat în calitate de invitaţi conducerea ASP Dolj în frunte cu directorul – prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, ec. Aura Gabriela Militaru – preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, Adrian Bârea – vicepreşedintele Federaţiei SANITAS din România, şi Cristina Iftimescu – vicepreşedintele Federaţiei SANITAS România.
Uniunea Sindicatelor SANITAS Dolj numără, potrivit liderului Ileana Ionescu, 4.138 de membri, adică aproximativ 85,6% din totalul salariaţilor din sistem, din care ponderea o reprezintă asistenţii medicali. În sindicat se regăsesc însă şi medici, biologi, chimişti, personal auxiliar. În ultimii ani, la SANITAS Dolj s-au afiliat şi sindicatele cadrelor medicale din creşe, şcoli şi grădiniţe, ale Spitalului TBC de la Leamna, sindicaliştii din cele şapte centre medico-sociale şi asistenţii din medicina de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS