22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul tremură degeaba

Guvernul tremură degeaba

Teama guvernului Tăriceanu de apariţia unor manifestaţii de simpatie faţă de preşedintele Băsescu a ieşit la iveală ieri. Jurnaliştii au descoperit că joi, chiar înainte ca parlamentul să voteze în privinţa suspendării şefului statului, noul ministru de interne, Cristian David, a emis un ordin prin care a impus alerta de gradul I în toate unităţile subordonate din întreaga ţară.
Prin ordinul cu nr. 1710, ministrul de interne a cerut ca, „începând cu ora 15.00, în toate direcţiile Ministerului de Interne să se aplice măsuri de gradul I – creşterea capacităţii de luptă a unităţilor“. Ordinul a fost transmis cu zece minute înainte de ora 15.00 către toţi factorii cu atribuţii pe linia ordinii şi siguranţei publice din ţară.
Drept urmare, joi, unii ofiţeri au stat la serviciu până în jurul orei 20.00, iar echipele de rezervă au rămas în stare de alertă până spre miezul nopţii. Ministrul Cristian David, chestorul general Dan Valentin Fătuloiu – şeful Poliţiei Române, conducerea Jandarmeriei, secretarul de stat Anghel Andreescu şi fostul şef al Serviciului Secret din MI, chestorul Virgil Ardelean, au coordonat de la sediul ministerului acţiunile forţelor de ordine.
Alerta de gradul I presupune ca toate forţele să fie pregătite pentru a interveni în caz de necesitate. Practic, într-un astfel de caz, jandarmii, poliţiştii de la Ordine Publică şi ofiţerii cu funcţii de conducere care au fost prinşi de ordinul de alertare în timpul programului rămân la serviciu, iar cei de acasă sunt înştiinţaţi despre situaţie şi aşteaptă noi ordine. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii erau pregătiţi să intervină în forţă pentru a stopa eventualele acte de dezordine care ar fi fost generate de simpatizanţii lui Traian Băsescu, nemulţumiţi de suspendarea sa din funcţia de preşedinte al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII