10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControalele de rutină, interzise

Controalele de rutină, interzise

În cursul acestei săptămâni, în cadrul unei videoconferinţe, chestorul general al Poliţiei Române, Dan Fătuloiu, a dispus tuturor unităţilor de poliţie rutieră din România să renunţe la controalele de rutină.

Inspectorul general al Poliţiei Române a ordonat agenţilor de circulaţie să oprească maşinile în trafic numai atunci când observă încălcarea regulilor de circulaţie ori când există informaţii că respectivele maşini au fost implicate în comiterea unor infracţiuni. Dan Fătuloiu a mai cerut agenţilor de circulaţie să sancţioneze gradual încălcarea Codului Rutier, în funcţie de gravitatea faptelor comise de conducătorii auto. În cazul contravenienţilor care au încălcat o regulă de circulaţie, dar nu au pus în pericol nici un participant la trafic, să primeze avertismentul. În cazul conducătorilor auto care, prin încălcarea regulilor de circulaţie, aduc atingere siguranţei rutiere amenzile aplicate trebuie să fie usturătoare.

În Dolj s-a renunţat deja la controlul de rutină

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj spune că dispoziţia chestorului general se aplică în Dolj din ziua în care aceasta a fost dată. „Această procedură, care interzice controalele de rutină, era în vigoare la nivelul judeţului nostru şi se întâmpla destul de rar ca şoferii să fie opriţi în acest fel. Totuşi, după ce chestorul-şef a accentuat acest lucru, şoferii nu vor mai fi opriţi sub nici o formă pentru controale de rutină“, a explicat comisar-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj. Faptul că s-a renunţat la controalele de rutină nu înseamnă că şoferii nu vor mai fi opriţi chiar dacă nu încalcă regulile de circulaţie. Acest lucru este posibil în cadrul acţiunilor punctuale organizate de poliţiştii de la Rutieră, acţiuni ce vizează prevenirea accidentelor de circulaţie produse de anumite încălcări ale Codului Rutier.
Şoferii doljeni au fost tranşanţi în ceea ce priveşte controlul de rutină din trafic, majoritatea afirmând că este un lucru bun că se renunţă la el. „Sunt de acord cu renunţarea la controalele de rutină, pentru că, dacă te opreşte poliţistul pentru control, sigur îţi găseşte ceva, oricât de corect ai fi“, a explicat D.A. din Craiova. Alţi şoferi văd în controlul de rutină o modalitate prin care poliţiştii de la Rutieră mai „ciupesc“ câte ceva de la şoferi şi sunt de acord cu eliminarea acestor opriri în trafic. Şi taximetriştii craioveni s-au declarat mulţumiţi. „Pentru noi este mai bine, pentru că de nenumărate ori ne opreau când aveam clienţi în maşină sau ne duceam către comenzi, situaţie în care ori se supărau clienţii, ori pierdeam comanda“, a mărturisit un taximetrist craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU