11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCeartă ca la nebuni la conferinţa SANITAS

Ceartă ca la nebuni la conferinţa SANITAS

Sindicaliştii de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, prezenţi ieri la Craiova, la alegerile pentru conducerea SANITAS Dolj, s-au luat la ceartă înainte de începerea şedinţei.

În mod normal, la conferinţa Uniunii SANITAS Dolj ar fi trebuit să participe şi patru sindicalişti de la Poiana Mare. Ieri, organizatorii s-au trezit însă cu opt sindicalişti, printre care şi lidera Marcela Ticu. De fapt, Marcela Ticu venise însoţită de trei dintre apropiaţii ei, în timp ce alt grup, format din alţi patru sindicalişti, printre care cenzorul organizaţiei, dar şi un fost pacient al spitalului ajuns prin nu se ştie ce împrejurări sindicalist, au venit la Craiova separat. Când s-au văzut faţă în faţă sindicaliştii din cele două grupuri, au ieşit scântei, acuzându-se reciproc că manipulează angajaţii de la Poiana Mare, folosindu-i în jocurile politice ale diverselor partide.
„Nu ştim pe ce se duc banii de la sindicat“

Grupul anti Marcela Ticu susţine că actuala lideră s-a uns cu de la sine putere în fruntea sindicatului şi nu dă socoteală nimănui de modul în care foloseşte banii proveniţi din cotizaţii. „Conducerea sindicatului trebuie aleasă o dată la patru ani. La Poiana Mare nu s-au mai făcut alegeri de şapte ani. Actuala lideră de sindicat, Marcela Ticu, nu este agreată de majoritatea angajaţilor din cauza comportamentului abuziv şi îi este teamă să nu piardă alegerile. Cel mai grav lucru este că nu ştim pe ce se duc banii de la sindicat. Nu am putut să punem mâna pe nici un document, pentru că dumneaei ţine dosarele acasă, deşi există sediu la spital“, a spus Ion Nena, cenzorul SANITAS de la Spitalul Poiana Mare. Nena a mai spus că Marcela Ticu face politică pro PSD, în loc să se ocupe de treburile sindicatului, şi are un comportament totalitar faţă de colegi, manifestat mai ales în timpul campaniilor electorale: „Când au fost alegerile pentru primar, lidera mergea prin spital şi îşi ameninţa colegii că, dacă nu-l votează pe Simion Petre, îi ia dracu’!“.

Sindicalişti în PNL

În replică, Marcela Ticu a explicat în faţa ziariştilor pe ce se duc banii strânşi din cotizaţiile membrilor: „Este ciudat că domnul Nena, în calitate de cenzor, nu ştie ce se întâmplă cu banii sindicatului. Conform ultimului extras de cont, aveam 99 de milioane de lei vechi, din care am plătit joi cotizaţia la organizaţia judeţeană pentru lunile februarie şi martie, am luat cadouri de 8 martie de 16 milioane de lei şi am plătit avocatul care ne reprezintă la mai multe procese“.
Lidera de sindicat nu a uitat să plătească şi „poliţa“ pentru acuzaţiile politice, afirmând că, de fapt, unul dintre membrii de sindicat aliaţi cu cenzorul este membru PNL. „Nu am nici o legătură cu PSD-ul, iar alegeri la sindicat s-au făcut în 2005“, a mai spus Marcela Ticu.
Opozanţii Marcelei Ticu au plecat înapoi la Poiana Mare, fără să fie primiţi la Conferinţa SANITAS. Au lăsat însă o listă cu 88 de semnături şi o adresă preşedintei SANITAS Dolj, Ileana Ionescu, prin care solicitau luarea unor măsuri pentru ca activitatea sindicatului de la Poiana Mare să se desfăşoare în totală transparenţă şi au cerut organizarea de alegeri pentru comitetul de conducere al SANITAS de la Spitalul Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS