8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGroapa de gunoi, incendiată în fiecare noapte

Groapa de gunoi, incendiată în fiecare noapte

MEHEDINŢI. Depozitul de deşeuri menajere al municipiului Drobeta Turnu Severin, amplasat provizoriu în extravilanul comunei Şimian, este cuprins de flăcări în fiecare noapte.
Cei mai afectaţi sunt o parte din locuitorii satului Şimian, fumul intrând în case, iar aerul devenind irespirabil.
„În fiecare noapte, pune cineva foc la gunoi. Nu este posibil aşa ceva, este bătaie de joc, tot fumul intră în case. Am sunat de mai multe ori la Protecţia mediului şi la poliţie, dar nu s-a luat nici o măsură“, a declarat Vasile Eftimie, din Şimian.
Reprezentanţi ai Protecţiei Mediului din Mehedinţi afirmă că s-ar fi evitat acest incident dacă societatea de salubrizare a localităţii ar fi asigurat serviciul de permanenţă pe utilajele care lucrează la tasarea gunoiului.
Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi, Octavian Tuţu, a declarat că vinovaţilor li se vor aplica amenzi, întrucât gunoiul trebuia selectat, înainte de a fi depozitat în perimetrul respectiv, şi continuu supravegheat.
Paznicii de la groapa de gunoi au spus că nu ştiu cine pune foc.
Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Dan Mihai Budu, a trimis în zonă un laborator mobil care efectuează măsurători asupra parametrilor de mediu.
Autorităţile au solicitat de mai multe ori intervenţia Comitetului local pentru situaţii de urgenţă pentru lichidarea incendiului şi supravegherea continuă a depozitului de resturi menajere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS