7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjean căutat în Italia, prins la Petroşani

Gorjean căutat în Italia, prins la Petroşani

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Gorj au operat miercuri o arestare în municipiul Petroşani, în urma unui mandat european emis de Poliţia Italiană.

GORJ. Poliţia Italiană a emis mandat de arestare pe numele lui Nicolae Grecu, de 26 de ani, din oraşul Rovinari, fiind acuzat că împreună cu alţi doi români, Viorel Cobzaru şi Florinel Mihăiţă Birică, au omorât în iunie 2006 un italian prin asfixiere mecanică, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, inspector Ionuţ Daniel Tică. Cei trei au pătruns în casa italianului Sergio Arutosio, l-au legat de mâini, picioare şi de gât, după care l-au deposedat de mai multe bunuri care constau în bani, bijuterii şi un ceas. În timp ce era legat, italianul a murit în urma asfixierii mecanice, acesta fiind legat fedeleş cu un cablu telefonic. „La începutul acestei săptămâni, Interpolul a transmis mandatul de arestare european pe numele lui Nicolae Grecu, pentru comiterea infracţiunii de omor“, a declarat Daniel Tică. Pe numele lui Nicolae Grecu a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după care va intra în vigoare mandatul emis de italieni. Imediat după reţinere, Nicolae Grecu a fost trimis la Curtea de Apel Craiova şi introdus în arestul poliţiei craiovene până la extrădarea sa în Italia.

Căutat la Rovinari, găsit la Petroşani

Poliţiştii gorjeni au primit mandatul şi au început căutările la domiciliul din Rovinari, unde acesta s-a reîntors imediat după comiterea faptei în Italia. Însă, după investigaţiile făcute în Rovinari, poliţiştii au primit informaţii despre locul unde acesta ar fi de fapt. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale l-au localizat în Petroşani şi ulterior l-au reţinut, fără ca Grecu să opună rezistenţă. După efectuarea actelor premergătoare extrădării, Nicolae Grecu va fi trimis în Italia, unde urmează să fie cercetat pentru omor. Daniel Tică a spus că Nicolae Grecu este cunoscut în Rovinari deoarece, după ce a revenit în ţară, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un scandal într-unul din barurile din oraş. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, fiind deja trimis în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS