16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn ziarist se zbate între viaţă şi moarte

Un ziarist se zbate între viaţă şi moarte


Un grav accident rutier în care au fost implicaţi doi ziarişti gorjeni, directorul de imagine al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Bogdan Tudor, şi un cameraman s-a produs ieri-dimineaţă, în dreptul localităţii Remetea Mare, Timiş. Cei doi jurnalişti mergeau la Timişoara pentru a transmite semifinala Cupei României dintre Pandurii şi Rapid.
Jurnaliştii sportivi Monalisa Popescu, redactor la Radio Târgu Jiu şi corespondent Pro Sport, şi Claudiu Drăgotoiu, redactor la Radio Omega, au ajuns la spital, după ce autoturismul în care se aflau a intrat sub un tir. Potrivit poliţiştilor timişeni, care anchetează cazul, accidentul s-a produs ieri-dimineaţă, la ora 4.20, în localitatea Remetea Mare, situată la 10 kilometri de oraşul Timişoara. Autoturismul VW Jetta, în care se aflau cei doi ziarişti sportivi, era condus de Bogdan Tudor, director de imagine şi marketing al Clubului Pandurii şi patron al BT Media Production. Pe scaunul din dreapta şoferului stătea Paul Comănescu, operator imagine. Călătoria celor patru a fost întreruptă brusc de un tir încărcat cu butelii de oxigen, impactul dintre cele două autovehicule putând produce o adevărată tragedie. În timp ce Bogdan Tudor şi cameramanul Paul Comănescu au scăpat teferi, Monalisa Popescu şi Claudiu Drăgotoiu au fost transportaţi de urgenţă la spital, jurnalistul de la Radio Omega intrând în comă.

O speranţă pentru Claudiu

În urma impactului, ambii ziarişti au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara. În timp ce Monalisa Popescu s-a ales cu traumatisme în zona capului, fiind sedată de medici pentru a nu mai simţi durerile, Claudiu Drăgotoiu se află în comă de gradul II, medicii fiind sceptici în ceea ce priveşte şansele ca acesta să supravieţuiască. Potrivit lui Daniel Băloi, secretarul Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, cel care a ţinut în permanenţă legătura cu medicii timişoreni, starea de sănătate a jurnalistului Claudiu Drăgotoiu era ieri după-amiază critică, acesta respirând prin intermediul aparatelor. „Am fost la spital. Le-am dus tot ce le-a trebuit. Ce am putut face noi am făcut. Monalisa Popescu a fost sedată, nu are probleme grave, dar este în stare de şoc, după cum au spus medicii. Am discutat de asemenea cu doctorul care se ocupă de Claudiu Drăgotoiu şi starea acestuia este gravă: are sânge în plămâni şi câteva vase de sânge sparte, la creier“, a precizat oficialul Clubului Pandurii. Medicii din Timişoara au declarat că dacă vasele de sânge se vor reface în 24 de ore, Claudiu va mai avea şanse să trăiască. Părinţii tânărului jurnalist care a împlinit 25 de ani au plecat ieri la Timişoara pentru a fi alături de fiul lor, aceştia fiind anunţaţi de accident de către colegii de breaslă ai lui Claudiu.

Bogdan Tudor venea de la Bucureşti

Bogdan Tudor, directorul de imagine al Clubului Pandurii, plecase marţi noapte de la Bucureşti cu operatorul de imagine Paul Comănescu. Aceştia au făcut un popas la Târgu Jiu, pentru a-i lua la Timişoara pe cei doi jurnalişti, care intenţionau să transmită de la faţa locului meciul de Cupă. Drumul acestora s-a oprit însă în dreptul localităţii Remetea Mare, poliţiştii încercând să elucideze condiţiile în care s-a produs accidentul şi care dintre conducătorii auto este vinovat de cele petrecute. „Autoturismul Volkswagen Jetta a lovit din spate un autotren încărcat cu gaz lichefiat. Mulţumim lui Dumnezeu că nu s-a produs o explozie. În urma acestui accident au fost patru victime, şoferul Bogdan Tudor, Paul Comănescu, Monalisa Popescu şi Claudiu Drăgotoiu, toate fiind transportate la Spitalul Judeţean Timişoara.
Cel mai grav accidentat este Claudiu Drăgotoiu, care în prezent este în comă de gradul II, cu puţine şanse de supravieţuire. Suntem în cercetări şi nu putem afirma cu certitudine culpa vreunuia dintre conducători“, a precizat, pentru Gazeta de Sud, Cristian Olariu, ofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS